Ernæringsdata for Svineslag

Energiindholdet i 100 gram Svineslag er 216 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 905 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,2 g protein, 16,1 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,2 gram
  • Fedt: 16,1 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Svineslag er der 16,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Svineslag. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svineslag er 18,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Svineslag
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)905 KJ
Energi i kilokalorie216 kcal
Fedt i alt16,1 g
→ Mættede fedtsyrer6,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer7,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,2 g
Kolesterol64 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand65,2 g (ml)

Vitaminer i Svineslag

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Svinebryst, slag, rullesteg, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svineslag
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,654 µg
→ D3 cholecalciferol0,144 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,1 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svineslag
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,43 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,15 mg
B3-vitamin2,8 NE
→ Niacin6,13 mg
→ Tryptofans bidrag3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,6 mg
B6-vitamin0,26 mg
B8-vitamin, Biotin2,6 µg
B9-vitamin, Folat1,5 µg
B12-vitamin0,65 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Svineslag

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Svineslag
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk6 mg
Fosfor (P), Phosphor100 mg
Jern (Fe)0,58 mg
Jod (I)0,9 µg
Kalium (K)200 mg
Kobber (Cu)0,1 mg
Krom (Cr), Chrom5,3 µg
Magnesium (Mg)14 mg
Mangan (Mn)0,012 mg
Natrium (Na)60 mg
Nikkel (Ni)2,5 µg
Selen (Se)6,9 µg
Zink (Zn)3,6 mg

Sukkerarter i Svineslag

Det totale indhold af sukkerarter i Svineslag er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svineslag
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Svineslag

Svineslag har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Svineslag giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Svineslag er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Svineslag hedder på engelsk Pork, flank, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinebryst, slag, rullesteg, råt.