Ernæringsdata for Svineslag

Energiindholdet i 100 gram Svineslag er 216 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 905 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,2 g protein, 16,1 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,2 gram
  • Fedt: 16,1 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Svineslag er der 16,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Svineslag. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svineslag er 18,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Svineslag
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 905 KJ
Energi i kilokalorie 216 kcal
Fedt i alt 16,1 g
→ Mættede fedtsyrer 6,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 7,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,2 g
Kolesterol 64 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 65,2 g (ml)

Vitaminer i Svineslag

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Svinebryst, slag, rullesteg, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svineslag
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,654 µg
→ D3 cholecalciferol 0,144 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svineslag
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,43 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,15 mg
B3-vitamin 2,8 NE
→ Niacin 6,13 mg
→ Tryptofans bidrag 3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,26 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 1,5 µg
B12-vitamin 0,65 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Svineslag

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Svineslag
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 6 mg
Fosfor (P), Phosphor 100 mg
Jern (Fe) 0,58 mg
Jod (I) 0,9 µg
Kalium (K) 200 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 14 mg
Mangan (Mn) 0,012 mg
Natrium (Na) 60 mg
Nikkel (Ni) 2,5 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Svineslag

Det totale indhold af sukkerarter i Svineslag er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svineslag
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Svineslag

Svineslag har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Svineslag giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Svineslag er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Svineslag hedder på engelsk Pork, flank, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinebryst, slag, rullesteg, råt.