Ernæringsdata for Svineskank

Energiindholdet i 100 gram Svineskank er 264 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1103 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17 g protein, 22 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 17 gram
  • Fedt: 22 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Svineskank er der 22 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Svineskank. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svineskank er 17 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Svineskank
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1103 KJ
Energi i kilokalorie 264 kcal
Fedt i alt 22 g
→ Mættede fedtsyrer 8,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 9,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,6 g
Kolesterol 67 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 60,8 g (ml)

Vitaminer i Svineskank

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Skinke med skank, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svineskank
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,727 µg
→ D3 cholecalciferol 0,177 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svineskank
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,81 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,21 mg
B3-vitamin 3,3 NE
→ Niacin 6,47 mg
→ Tryptofans bidrag 3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,31 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 1,5 µg
B12-vitamin 0,65 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Svineskank

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Svineskank
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 6 mg
Fosfor (P), Phosphor 175 mg
Jern (Fe) 0,66 mg
Jod (I) 1 µg
Kalium (K) 280 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 18 mg
Mangan (Mn) 0,014 mg
Natrium (Na) 66 mg
Nikkel (Ni) 2,5 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Svineskank

Det samlede indhold af sukkerarter i Svineskank er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svineskank
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Svineskank

Svineskank har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Svineskank giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Svineskank er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Svineskank Pork, leg with knuckle, raw. Det kan være en god information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Skinke med skank, rå.