Ernæringsdata for Svineskank

Energiindholdet i 100 gram Svineskank er 264 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1103 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17 g protein, 22 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 17 gram
  • Fedt: 22 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Svineskank er der 22 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Svineskank. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svineskank er 17 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Svineskank
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1103 KJ
Energi i kilokalorie264 kcal
Fedt i alt22 g
→ Mættede fedtsyrer8,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer9,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,6 g
Kolesterol67 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,9 g
Vand60,8 g (ml)

Vitaminer i Svineskank

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Skinke med skank, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svineskank
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,727 µg
→ D3 cholecalciferol0,177 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,1 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svineskank
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,81 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,21 mg
B3-vitamin3,3 NE
→ Niacin6,47 mg
→ Tryptofans bidrag3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,6 mg
B6-vitamin0,31 mg
B8-vitamin, Biotin2,6 µg
B9-vitamin, Folat1,5 µg
B12-vitamin0,65 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Svineskank

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Svineskank
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk6 mg
Fosfor (P), Phosphor175 mg
Jern (Fe)0,66 mg
Jod (I)1 µg
Kalium (K)280 mg
Kobber (Cu)0,1 mg
Krom (Cr), Chrom5,3 µg
Magnesium (Mg)18 mg
Mangan (Mn)0,014 mg
Natrium (Na)66 mg
Nikkel (Ni)2,5 µg
Selen (Se)6,9 µg
Zink (Zn)3,6 mg

Sukkerarter i Svineskank

Det samlede indhold af sukkerarter i Svineskank er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svineskank
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Svineskank

Svineskank har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Svineskank giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Svineskank er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Svineskank Pork, leg with knuckle, raw. Det kan være en god information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Skinke med skank, rå.