Ernæringsdata for Svinenyre

Energiindholdet i 100 gram Svinenyre er 96 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 402 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16 g protein, 3 g fedt og 1,1 g kulhydrat.

  • Protein: 16 gram
  • Fedt: 3 gram
  • Kulhydrat: 1,1 gram

Af de 1,1 g kulhydrat er 1,1 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Svinenyre er der 3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Svinenyre. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svinenyre er 16 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Svinenyre
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)402 KJ
Energi i kilokalorie96 kcal
Fedt i alt3 g
→ Mættede fedtsyrer1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,4 g
Kolesterol319 mg
Kulhydrat i alt1,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,1 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,2 g
Vand78,1 g (ml)

Vitaminer i Svinenyre

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Nyre, svin, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svinenyre
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin151 RE
D-vitamin1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,2 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svinenyre
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,29 mg
B2-vitamin, Riboflavin1,65 mg
B3-vitamin8,21 NE
→ Niacin12 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre3,2 mg
B6-vitamin0,613 mg
B8-vitamin, Biotin32 µg
B9-vitamin, Folat42 µg
B12-vitamin17 µg
C-vitamin13,3 mg

Mineraler i Svinenyre

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Svinenyre
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk6,97 mg
Fosfor (P), Phosphor238 mg
Jern (Fe)3,3 mg
Jod (I)4,4 µg
Kalium (K)244 mg
Kobber (Cu)0,715 mg
Krom (Cr), Chrom1,67 µg
Magnesium (Mg)18 mg
Mangan (Mn)0,15 mg
Natrium (Na)160 mg
Nikkel (Ni)5,02 µg
Selen (Se)182 µg
Zink (Zn)2,59 mg

Sukkerarter i Svinenyre

Det samlede indhold af sukkerarter i Svinenyre er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svinenyre
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Svinenyre

Svinenyre har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Svinenyre skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Svinenyre er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Svinenyre hedder på engelsk Kidney, pig, raw. Det kan være en god viden hvis du fx anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Nyre, svin, rå.