Ernæringsdata for Svinenyre

Energiindholdet i 100 gram Svinenyre er 96 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 402 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16 g protein, 3 g fedt og 1,1 g kulhydrat.

  • Protein: 16 gram
  • Fedt: 3 gram
  • Kulhydrat: 1,1 gram

Af de 1,1 g kulhydrat er 1,1 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Svinenyre er der 3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Svinenyre. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svinenyre er 16 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Svinenyre
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 402 KJ
Energi i kilokalorie 96 kcal
Fedt i alt 3 g
→ Mættede fedtsyrer 1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 319 mg
Kulhydrat i alt 1,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,1 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 78,1 g (ml)

Vitaminer i Svinenyre

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Nyre, svin, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svinenyre
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 151 RE
D-vitamin 1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,2 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svinenyre
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,29 mg
B2-vitamin, Riboflavin 1,65 mg
B3-vitamin 8,21 NE
→ Niacin 12 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 3,2 mg
B6-vitamin 0,613 mg
B8-vitamin, Biotin 32 µg
B9-vitamin, Folat 42 µg
B12-vitamin 17 µg
C-vitamin 13,3 mg

Mineraler i Svinenyre

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Svinenyre
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 6,97 mg
Fosfor (P), Phosphor 238 mg
Jern (Fe) 3,3 mg
Jod (I) 4,4 µg
Kalium (K) 244 mg
Kobber (Cu) 0,715 mg
Krom (Cr), Chrom 1,67 µg
Magnesium (Mg) 18 mg
Mangan (Mn) 0,15 mg
Natrium (Na) 160 mg
Nikkel (Ni) 5,02 µg
Selen (Se) 182 µg
Zink (Zn) 2,59 mg

Sukkerarter i Svinenyre

Det samlede indhold af sukkerarter i Svinenyre er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svinenyre
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Svinenyre

Svinenyre har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Svinenyre skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Svinenyre er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Svinenyre hedder på engelsk Kidney, pig, raw. Det kan være en god viden hvis du fx anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Nyre, svin, rå.