Ernæringsdata for Svinemedaillon
Energiindholdet i 100 gram Svinemedaillon er 102 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 427 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,3 g protein, 1,3 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 22,3 gram
- Fedt: 1,3 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Svinemedaillon er der 1,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Svinemedaillon. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Svinemedaillon er 22,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 427 KJ |
Energi i kilokalorie | 102 kcal |
Fedt i alt | 1,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,48 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,55 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,14 g |
Kolesterol | 60 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 75,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Svinemedaillon
I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Svinekød, medaillon af svinefilet, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,47 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,05 µg |
→ D2 ergocalciferol | 0 µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,835 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,156 mg |
B3-vitamin | 7,4 NE |
→ Niacin | 11,4 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,89 mg |
B6-vitamin | 0,356 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,89 µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 0,7 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Svinemedaillon
I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 7 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 217 mg |
Jern (Fe) | 0,71 mg |
Jod (I) | 1,1 µg |
Kalium (K) | 373 mg |
Kobber (Cu) | 0,1 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,3 µg |
Magnesium (Mg) | 24 mg |
Mangan (Mn) | 0,013 mg |
Natrium (Na) | 83 mg |
Nikkel (Ni) | 6 µg |
Selen (Se) | 6,9 µg |
Zink (Zn) | 3,6 mg |
Sukkerarter i Svinemedaillon
Det samlede indhold af sukkerarter i Svinemedaillon er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Svinemedaillon
Svinemedaillon har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Svinemedaillon giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Svinemedaillon er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Svinemedaillon hedder på engelsk Pork, loin (medaillon), lean, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Svinekød, medaillon af svinefilet, rå.