Ernæringsdata for Svinemedaillon

Energiindholdet i 100 gram Svinemedaillon er 102 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 427 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,3 g protein, 1,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 22,3 gram
  • Fedt: 1,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Svinemedaillon er der 1,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Svinemedaillon. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svinemedaillon er 22,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Svinemedaillon
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 427 KJ
Energi i kilokalorie 102 kcal
Fedt i alt 1,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,48 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,55 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,14 g
Kolesterol 60 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 75,5 g (ml)

Vitaminer i Svinemedaillon

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Svinekød, medaillon af svinefilet, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svinemedaillon
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,47 µg
→ D3 cholecalciferol 0,05 µg
→ D2 ergocalciferol 0 µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svinemedaillon
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,835 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,156 mg
B3-vitamin 7,4 NE
→ Niacin 11,4 mg
→ Tryptofans bidrag 4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,89 mg
B6-vitamin 0,356 mg
B8-vitamin, Biotin 0,89 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0,7 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Svinemedaillon

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Svinemedaillon
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 7 mg
Fosfor (P), Phosphor 217 mg
Jern (Fe) 0,71 mg
Jod (I) 1,1 µg
Kalium (K) 373 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 24 mg
Mangan (Mn) 0,013 mg
Natrium (Na) 83 mg
Nikkel (Ni) 6 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Svinemedaillon

Det samlede indhold af sukkerarter i Svinemedaillon er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svinemedaillon
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Svinemedaillon

Svinemedaillon har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Svinemedaillon giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Svinemedaillon er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Svinemedaillon hedder på engelsk Pork, loin (medaillon), lean, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Svinekød, medaillon af svinefilet, rå.