Ernæringsdata for Svinekød 20 % fedt

Energiindholdet i 100 gram Svinekød 20 % fedt er 242 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1013 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18 g protein, 19,1 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18 gram
  • Fedt: 19,1 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Svinekød 20 % fedt er der 19,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Svinekød 20 % fedt. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svinekød 20 % fedt er 18 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Svinekød 20 % fedt
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1013 KJ
Energi i kilokalorie 242 kcal
Fedt i alt 19,1 g
→ Mættede fedtsyrer 7,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 8,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2 g
Kolesterol 67 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 62,2 g (ml)

Vitaminer i Svinekød 20 % fedt

I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Svinekød, ca. 20 % fedt, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svinekød 20 % fedt
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,691 µg
→ D3 cholecalciferol 0,161 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svinekød 20 % fedt
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,72 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,22 mg
B3-vitamin 3,5 NE
→ Niacin 6,83 mg
→ Tryptofans bidrag 3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,32 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 1,5 µg
B12-vitamin 0,65 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Svinekød 20 % fedt

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Svinekød 20 % fedt
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 9 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 0,75 mg
Jod (I) 1 µg
Kalium (K) 301 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 20 mg
Mangan (Mn) 0,014 mg
Natrium (Na) 68 mg
Nikkel (Ni) 2,5 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Svinekød 20 % fedt

Det totale indhold af sukkerarter i Svinekød 20 % fedt er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svinekød 20 % fedt
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Svinekød 20 % fedt

Svinekød 20 % fedt har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Svinekød 20 % fedt skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Svinekød 20 % fedt er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Svinekød 20 % fedt er Pork, meat, approx. 20 % fat, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Svinekød, ca. 20 % fedt, råt.