Ernæringsdata for Svinefilet

Energiindholdet i 100 gram Svinefilet er 107 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 448 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,2 g protein, 1,9 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 22,2 gram
  • Fedt: 1,9 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Svinefilet er der 1,9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Svinefilet. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Svinefilet er 22,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Svinefilet
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 448 KJ
Energi i kilokalorie 107 kcal
Fedt i alt 1,9 g
→ Mættede fedtsyrer 0,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 61 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 74,7 g (ml)

Vitaminer i Svinefilet

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Svinefilet, helt afpudset, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Svinefilet
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,485 µg
→ D3 cholecalciferol 0,065 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Svinefilet
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,81 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,195 mg
B3-vitamin 3,9 NE
→ Niacin 7,9 mg
→ Tryptofans bidrag 4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,37 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 2,1 µg
B12-vitamin 0,65 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Svinefilet

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Svinefilet
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 7 mg
Fosfor (P), Phosphor 195 mg
Jern (Fe) 0,71 mg
Jod (I) 1,1 µg
Kalium (K) 400 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 26 mg
Mangan (Mn) 0,013 mg
Natrium (Na) 83 mg
Nikkel (Ni) 2,5 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Svinefilet

Det samlede indhold af sukkerarter i Svinefilet er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Svinefilet
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Svinefilet

Svinefilet har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Svinefilet forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Svinefilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Svinefilet Pork, loin, lean, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinefilet, helt afpudset, rå.