Ernæringsdata for Svinefilet
Energiindholdet i 100 gram Svinefilet er 107 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 448 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,2 g protein, 1,9 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 22,2 gram
- Fedt: 1,9 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Svinefilet er der 1,9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Svinefilet. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Svinefilet er 22,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 448 KJ |
Energi i kilokalorie | 107 kcal |
Fedt i alt | 1,9 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,9 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 61 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 74,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Svinefilet
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Svinefilet, helt afpudset, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,485 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,065 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,81 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,195 mg |
B3-vitamin | 3,9 NE |
→ Niacin | 7,9 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,6 mg |
B6-vitamin | 0,37 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2,6 µg |
B9-vitamin, Folat | 2,1 µg |
B12-vitamin | 0,65 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Svinefilet
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 7 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 195 mg |
Jern (Fe) | 0,71 mg |
Jod (I) | 1,1 µg |
Kalium (K) | 400 mg |
Kobber (Cu) | 0,1 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,3 µg |
Magnesium (Mg) | 26 mg |
Mangan (Mn) | 0,013 mg |
Natrium (Na) | 83 mg |
Nikkel (Ni) | 2,5 µg |
Selen (Se) | 6,9 µg |
Zink (Zn) | 3,6 mg |
Sukkerarter i Svinefilet
Det samlede indhold af sukkerarter i Svinefilet er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Svinefilet
Svinefilet har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Svinefilet forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Svinefilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Svinefilet Pork, loin, lean, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinefilet, helt afpudset, rå.