Ernæringsdata for Sukkerært

Energiindholdet i 100 gram Sukkerært er 44 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 183 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,4 g protein, 0,4 g fedt og 7,8 g kulhydrat.

  • Protein: 3,4 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 7,8 gram

Af de 7,8 g kulhydrat er 5,3 g tilgængeligt de resterende 2,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Sukkerært er der 0,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sukkerært. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sukkerært er 3,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Sukkerært
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)183 KJ
Energi i kilokalorie44 kcal
Fedt i alt0,4 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt7,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt5,3 g
→ Kostfibre2,5 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske0,7 g
Vand87,7 g (ml)

Vitaminer i Sukkerært

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Sukkerært (mangetout), rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sukkerært
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sukkerært
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Sukkerært

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Sukkerært
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk38,4 mg
Fosfor (P), Phosphor60,6 mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Sukkerært

Det totale indhold af sukkerarter i Sukkerært er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sukkerært
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Sukkerært

Sukkerært har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Som betyder, at en potion Sukkerært skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Sukkerært er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Sukkerært er Sugar pea (Snow pea, Mangetout) raw. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sukkerært (mangetout), rå.