Ernæringsdata for Sukker
Energiindholdet i 100 gram Sukker er 406 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1698 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0 g protein, 0 g fedt og 99,9 g kulhydrat.
- Protein: 0 gram
- Fedt: 0 gram
- Kulhydrat: 99,9 gram
Af de 99,9 g kulhydrat er 99,9 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Sukker er der 0 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sukker. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Sukker er 0 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1698 KJ |
Energi i kilokalorie | 406 kcal |
Fedt i alt | 0 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 99,9 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 99,9 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 99,9 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0 g |
Vand | 0,1 g (ml) |
Indhold
Vitaminer i Sukker
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Sukker, stødt melis (saccharose). Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0 mg |
B3-vitamin | 0 NE |
→ Niacin | 0 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0 mg |
B6-vitamin | 0 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 0 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Sukker
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 0,4 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 0,1 mg |
Jern (Fe) | 0,06 mg |
Jod (I) | 0 µg |
Kalium (K) | 2 mg |
Kobber (Cu) | 0,011 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2 µg |
Magnesium (Mg) | 0,1 mg |
Mangan (Mn) | 0,01 mg |
Natrium (Na) | 0 mg |
Nikkel (Ni) | 3,2 µg |
Selen (Se) | 0 µg |
Zink (Zn) | 0,011 mg |
Sukkerarter i Sukker
Det samlede indhold af sukkerarter i Sukker er 99,9 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 99,9 g |
Glykæmisk indeks for Sukker
Sukker har et glykæmisk indeks (GI) på 68. Det betyder, at en potion Sukker giver en blodsukkerrespons, som svarer til 68 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Sukker er 68. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Sukker Sugar, sucrose, white. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Sukker, stødt melis (saccharose).