Ernæringsdata for Sukker

Energiindholdet i 100 gram Sukker er 406 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1698 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0 g protein, 0 g fedt og 99,9 g kulhydrat.

  • Protein: 0 gram
  • Fedt: 0 gram
  • Kulhydrat: 99,9 gram

Af de 99,9 g kulhydrat er 99,9 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Sukker er der 0 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sukker. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sukker er 0 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Sukker
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1698 KJ
Energi i kilokalorie406 kcal
Fedt i alt0 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt99,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt99,9 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker99,9 g
Alkohol0 g
Aske0 g
Vand0,1 g (ml)

Vitaminer i Sukker

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Sukker, stødt melis (saccharose). Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sukker
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol0 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sukker
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0 mg
B3-vitamin0 NE
→ Niacin0 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat0 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Sukker

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Sukker
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk0,4 mg
Fosfor (P), Phosphor0,1 mg
Jern (Fe)0,06 mg
Jod (I)0 µg
Kalium (K)2 mg
Kobber (Cu)0,011 mg
Krom (Cr), Chrom2 µg
Magnesium (Mg)0,1 mg
Mangan (Mn)0,01 mg
Natrium (Na)0 mg
Nikkel (Ni)3,2 µg
Selen (Se)0 µg
Zink (Zn)0,011 mg

Sukkerarter i Sukker

Det samlede indhold af sukkerarter i Sukker er 99,9 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sukker
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose99,9 g

Glykæmisk indeks for Sukker

Sukker har et glykæmisk indeks (GI) på 68. Det betyder, at en potion Sukker giver en blodsukkerrespons, som svarer til 68 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Sukker er 68. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Sukker Sugar, sucrose, white. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Sukker, stødt melis (saccharose).