Ernæringsdata for Sukker

Energiindholdet i 100 gram Sukker er 406 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1698 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0 g protein, 0 g fedt og 99,9 g kulhydrat.

  • Protein: 0 gram
  • Fedt: 0 gram
  • Kulhydrat: 99,9 gram

Af de 99,9 g kulhydrat er 99,9 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Sukker er der 0 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sukker. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sukker er 0 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Sukker
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1698 KJ
Energi i kilokalorie 406 kcal
Fedt i alt 0 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 99,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 99,9 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 99,9 g
Alkohol 0 g
Aske 0 g
Vand 0,1 g (ml)

Vitaminer i Sukker

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Sukker, stødt melis (saccharose). Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sukker
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sukker
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0 mg
B3-vitamin 0 NE
→ Niacin 0 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0 mg
B6-vitamin 0 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 0 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Sukker

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Sukker
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 0,4 mg
Fosfor (P), Phosphor 0,1 mg
Jern (Fe) 0,06 mg
Jod (I) 0 µg
Kalium (K) 2 mg
Kobber (Cu) 0,011 mg
Krom (Cr), Chrom 2 µg
Magnesium (Mg) 0,1 mg
Mangan (Mn) 0,01 mg
Natrium (Na) 0 mg
Nikkel (Ni) 3,2 µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 0,011 mg

Sukkerarter i Sukker

Det samlede indhold af sukkerarter i Sukker er 99,9 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sukker
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 99,9 g

Glykæmisk indeks for Sukker

Sukker har et glykæmisk indeks (GI) på 68. Det betyder, at en potion Sukker giver en blodsukkerrespons, som svarer til 68 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Sukker er 68. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Sukker Sugar, sucrose, white. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Sukker, stødt melis (saccharose).