Ernæringsdata for Stegestykke uden svær

Energiindholdet i 100 gram Stegestykke uden svær er 301 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1260 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,8 g protein, 26,8 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 15,8 gram
  • Fedt: 26,8 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Stegestykke uden svær er der 26,8 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Stegestykke uden svær. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Stegestykke uden svær er 15,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Stegestykke uden svær
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1260 KJ
Energi i kilokalorie 301 kcal
Fedt i alt 26,8 g
→ Mættede fedtsyrer 10,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 12 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2 g
Kolesterol 69 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 57 g (ml)

Vitaminer i Stegestykke uden svær

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Svinebryst, stegestykke, uden svær, ca. 2 mm spæk, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Stegestykke uden svær
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,784 µg
→ D3 cholecalciferol 0,204 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Stegestykke uden svær
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,48 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,16 mg
B3-vitamin 2,4 NE
→ Niacin 5,23 mg
→ Tryptofans bidrag 2,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 1,5 µg
B12-vitamin 0,65 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Stegestykke uden svær

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Stegestykke uden svær
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 90 mg
Jern (Fe) 0,51 mg
Jod (I) 0,8 µg
Kalium (K) 190 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 13 mg
Mangan (Mn) 0,012 mg
Natrium (Na) 57 mg
Nikkel (Ni) 2,5 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Stegestykke uden svær

Det samlede indhold af sukkerarter i Stegestykke uden svær er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Stegestykke uden svær
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Stegestykke uden svær

Stegestykke uden svær har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Stegestykke uden svær giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Stegestykke uden svær er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Stegestykke uden svær er Pork, thick belly, defatted, approx. 2 mm rind, raw. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Svinebryst, stegestykke, uden svær, ca. 2 mm spæk, rå.