Ernæringsdata for Stege/bage margarine 80 %
Energiindholdet i 100 gram Stege/bage margarine 80 % er 710 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2971 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,1 g protein, 80,2 g fedt og 0,1 g kulhydrat.
- Protein: 0,1 gram
- Fedt: 80,2 gram
- Kulhydrat: 0,1 gram
Af de 0,1 g kulhydrat er 0,1 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Stege/bage margarine 80 % er der 80,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Stege/bage margarine 80 %. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Stege/bage margarine 80 % er 0,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 2971 KJ |
Energi i kilokalorie | 710 kcal |
Fedt i alt | 80,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 31,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 27,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 15,9 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 0,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,1 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,8 g |
Vand | 16 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Stege/bage margarine 80 %
I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 810 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 8,5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 8,5 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,007 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,025 mg |
B3-vitamin | 0 NE |
→ Niacin | 0 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0 mg |
B6-vitamin | 0,003 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Stege/bage margarine 80 %
I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 10 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 10 mg |
Jern (Fe) | 0,06 mg |
Jod (I) | 1,5 µg |
Kalium (K) | 52 mg |
Kobber (Cu) | 0,01 mg |
Krom (Cr), Chrom | 9,2 µg |
Magnesium (Mg) | 1,9 mg |
Mangan (Mn) | 0,012 mg |
Natrium (Na) | 592 mg |
Nikkel (Ni) | 10,3 µg |
Selen (Se) | 0 µg |
Zink (Zn) | 0,05 mg |
Sukkerarter i Stege/bage margarine 80 %
Det samlede indhold af sukkerarter i Stege/bage margarine 80 % er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Stege/bage margarine 80 %
Stege/bage margarine 80 % har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Stege/bage margarine 80 % forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Stege/bage margarine 80 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Stege/bage margarine 80 % er Margarine, 80 % fat, for frying/baking, vegetable fat. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt.