Ernæringsdata for Stege/bage margarine 80 %

Energiindholdet i 100 gram Stege/bage margarine 80 % er 710 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2971 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,1 g protein, 80,2 g fedt og 0,1 g kulhydrat.

  • Protein: 0,1 gram
  • Fedt: 80,2 gram
  • Kulhydrat: 0,1 gram

Af de 0,1 g kulhydrat er 0,1 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Stege/bage margarine 80 % er der 80,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Stege/bage margarine 80 %. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Stege/bage margarine 80 % er 0,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Stege/bage margarine 80 %
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2971 KJ
Energi i kilokalorie 710 kcal
Fedt i alt 80,2 g
→ Mættede fedtsyrer 31,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 27,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 15,9 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 0,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,1 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,8 g
Vand 16 g (ml)

Vitaminer i Stege/bage margarine 80 %

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Stege/bage margarine 80 %
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 810 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 8,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 8,5 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Stege/bage margarine 80 %
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,007 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,025 mg
B3-vitamin 0 NE
→ Niacin 0 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0 mg
B6-vitamin 0,003 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Stege/bage margarine 80 %

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Stege/bage margarine 80 %
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 10 mg
Fosfor (P), Phosphor 10 mg
Jern (Fe) 0,06 mg
Jod (I) 1,5 µg
Kalium (K) 52 mg
Kobber (Cu) 0,01 mg
Krom (Cr), Chrom 9,2 µg
Magnesium (Mg) 1,9 mg
Mangan (Mn) 0,012 mg
Natrium (Na) 592 mg
Nikkel (Ni) 10,3 µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 0,05 mg

Sukkerarter i Stege/bage margarine 80 %

Det samlede indhold af sukkerarter i Stege/bage margarine 80 % er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Stege/bage margarine 80 %
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Stege/bage margarine 80 %

Stege/bage margarine 80 % har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Stege/bage margarine 80 % forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Stege/bage margarine 80 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Stege/bage margarine 80 % er Margarine, 80 % fat, for frying/baking, vegetable fat. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt.