Ernæringsdata for Stege/bage margarine 80 %

Energiindholdet i 100 gram Stege/bage margarine 80 % er 710 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2971 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,1 g protein, 80,2 g fedt og 0,1 g kulhydrat.

  • Protein: 0,1 gram
  • Fedt: 80,2 gram
  • Kulhydrat: 0,1 gram

Af de 0,1 g kulhydrat er 0,1 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Stege/bage margarine 80 % er der 80,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Stege/bage margarine 80 %. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Stege/bage margarine 80 % er 0,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Stege/bage margarine 80 %
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)2971 KJ
Energi i kilokalorie710 kcal
Fedt i alt80,2 g
→ Mættede fedtsyrer31,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer27,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer15,9 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt0,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,1 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2,8 g
Vand16 g (ml)

Vitaminer i Stege/bage margarine 80 %

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Stege/bage margarine 80 %
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin810 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin8,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol8,5 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Stege/bage margarine 80 %
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,007 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,025 mg
B3-vitamin0 NE
→ Niacin0 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0,003 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat2 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Stege/bage margarine 80 %

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Stege/bage margarine 80 %
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk10 mg
Fosfor (P), Phosphor10 mg
Jern (Fe)0,06 mg
Jod (I)1,5 µg
Kalium (K)52 mg
Kobber (Cu)0,01 mg
Krom (Cr), Chrom9,2 µg
Magnesium (Mg)1,9 mg
Mangan (Mn)0,012 mg
Natrium (Na)592 mg
Nikkel (Ni)10,3 µg
Selen (Se)0 µg
Zink (Zn)0,05 mg

Sukkerarter i Stege/bage margarine 80 %

Det samlede indhold af sukkerarter i Stege/bage margarine 80 % er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Stege/bage margarine 80 %
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Stege/bage margarine 80 %

Stege/bage margarine 80 % har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Stege/bage margarine 80 % forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Stege/bage margarine 80 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Stege/bage margarine 80 % er Margarine, 80 % fat, for frying/baking, vegetable fat. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt.