Ernæringsdata for St. Paulin, 50

Energiindholdet i 100 gram St. Paulin, 50 er 368 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1540 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 23,5 g protein, 30,4 g fedt og 0,9 g kulhydrat.

  • Protein: 23,5 gram
  • Fedt: 30,4 gram
  • Kulhydrat: 0,9 gram

Af de 0,9 g kulhydrat er 0,9 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g St. Paulin, 50 er der 30,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i St. Paulin, 50. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i St. Paulin, 50 er 23,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g St. Paulin, 50
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1540 KJ
Energi i kilokalorie 368 kcal
Fedt i alt 30,4 g
→ Mættede fedtsyrer 19,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 8,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,9 g
Kolesterol 100 mg
Kulhydrat i alt 0,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,9 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3 g
Vand 42,1 g (ml)

Vitaminer i St. Paulin, 50

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i St. Paulin, 50+. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g St. Paulin, 50
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 270 RE
D-vitamin 0,295 µg
→ D3 cholecalciferol 0,295 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,775 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,775 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g St. Paulin, 50
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,33 mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 5,43 mg
→ Tryptofans bidrag 5,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,34 mg
B6-vitamin 0,09 mg
B8-vitamin, Biotin 1,5 µg
B9-vitamin, Folat 60 µg
B12-vitamin 1,38 µg
C-vitamin 0,5 mg

Mineraler i St. Paulin, 50

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g St. Paulin, 50
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 820 mg
Fosfor (P), Phosphor 510 mg
Jern (Fe) 0,17 mg
Jod (I) 13,8 µg
Kalium (K) 71,4 mg
Kobber (Cu) 0,086 mg
Krom (Cr), Chrom 0,25 µg
Magnesium (Mg) 26,8 mg
Mangan (Mn) 0,059 mg
Natrium (Na) 648 mg
Nikkel (Ni) 6,68 µg
Selen (Se) 8 µg
Zink (Zn) 4 mg

Sukkerarter i St. Paulin, 50

Det totale indhold af sukkerarter i St. Paulin, 50 er 0,05 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g St. Paulin, 50
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0,05 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for St. Paulin, 50

St. Paulin, 50 har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion St. Paulin, 50 giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for St. Paulin, 50 er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder St. Paulin, 50 Cheese, semihard, St. Paulin, 50 % fidm.. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter St. Paulin, 50+.