Ernæringsdata for Sprængt svinetunge
Energiindholdet i 100 gram Sprængt svinetunge er 160 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 668 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17 g protein, 10 g fedt og 0,5 g kulhydrat.
- Protein: 17 gram
- Fedt: 10 gram
- Kulhydrat: 0,5 gram
Af de 0,5 g kulhydrat er 0,5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Sprængt svinetunge er der 10 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sprængt svinetunge. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Sprængt svinetunge er 17 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 668 KJ |
Energi i kilokalorie | 160 kcal |
Fedt i alt | 10 g |
→ Mættede fedtsyrer | 4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 4,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,7 g |
Kolesterol | 65 mg |
Kulhydrat i alt | 0,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 71,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Sprængt svinetunge
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Tunge, svin, saltet. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 1,15 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,7 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,33 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,42 mg |
B3-vitamin | 5,3 NE |
→ Niacin | 8,63 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 2 mg |
B6-vitamin | 0,35 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2 µg |
B9-vitamin, Folat | 8 µg |
B12-vitamin | 3,7 µg |
C-vitamin | 2,7 mg |
Mineraler i Sprængt svinetunge
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 8,54 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 285 mg |
Jern (Fe) | 2,15 mg |
Jod (I) | 1,4 µg |
Kalium (K) | 180 mg |
Kobber (Cu) | 0,23 mg |
Krom (Cr), Chrom | 4 µg |
Magnesium (Mg) | 16,4 mg |
Mangan (Mn) | 0,034 mg |
Natrium (Na) | 1690 mg |
Nikkel (Ni) | 1 µg |
Selen (Se) | 12 µg |
Zink (Zn) | 2,6 mg |
Sukkerarter i Sprængt svinetunge
Det totale indhold af sukkerarter i Sprængt svinetunge er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Sprængt svinetunge
Sprængt svinetunge har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Sprængt svinetunge skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Sprængt svinetunge er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Sprængt svinetunge hedder på engelsk Tongue, pig, cured. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Tunge, svin, saltet.