Ernæringsdata for Spegepølse

Energiindholdet i 100 gram Spegepølse er 455 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1905 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,3 g protein, 44 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 16,3 gram
  • Fedt: 44 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Spegepølse er der 44 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Spegepølse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Spegepølse er 16,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Spegepølse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1905 KJ
Energi i kilokalorie 455 kcal
Fedt i alt 44 g
→ Mættede fedtsyrer 15,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 18,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 4,4 g
Kolesterol 92 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 5,7 g
Vand 34,6 g (ml)

Vitaminer i Spegepølse

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Spegepølse. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Spegepølse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 9 RE
D-vitamin 0,69 µg
→ D3 cholecalciferol 0 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,63 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,63 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Spegepølse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,38 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,172 mg
B3-vitamin 3,7 NE
→ Niacin 5,87 mg
→ Tryptofans bidrag 2,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,92 mg
B6-vitamin 0,21 mg
B8-vitamin, Biotin 7 µg
B9-vitamin, Folat 5,9 µg
B12-vitamin 1,7 µg
C-vitamin 17 mg

Mineraler i Spegepølse

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Spegepølse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 32,5 mg
Fosfor (P), Phosphor 149 mg
Jern (Fe) 1,31 mg
Jod (I) 4,1 µg
Kalium (K) 241 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom 5,8 µg
Magnesium (Mg) 16,1 mg
Mangan (Mn) 0,27 mg
Natrium (Na) 1915 mg
Nikkel (Ni) 3,5 µg
Selen (Se) 8,1 µg
Zink (Zn) 2,4 mg

Sukkerarter i Spegepølse

Det totale indhold af sukkerarter i Spegepølse er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Spegepølse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Spegepølse

Spegepølse har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Spegepølse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Spegepølse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Spegepølse Sausage, salami. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Spegepølse.