Ernæringsdata for Spareribs
Energiindholdet i 100 gram Spareribs er 279 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1166 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17,2 g protein, 23,6 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 17,2 gram
- Fedt: 23,6 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Spareribs er der 23,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Spareribs. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Spareribs er 17,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1166 KJ |
Energi i kilokalorie | 279 kcal |
Fedt i alt | 23,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 8,65 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 9,99 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 2,64 g |
Kolesterol | 67 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 58,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Spareribs
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Svinekød, spareribs, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,77 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,19 µg |
→ D2 ergocalciferol | 0 µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,63 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,14 mg |
B3-vitamin | 4,8 NE |
→ Niacin | 7,97 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,17 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,65 mg |
B6-vitamin | 0,24 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,65 µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 0,7 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Spareribs
I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 158 mg |
Jern (Fe) | 0,51 mg |
Jod (I) | 0,8 µg |
Kalium (K) | 273 mg |
Kobber (Cu) | 0,1 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,3 µg |
Magnesium (Mg) | 17 mg |
Mangan (Mn) | 0,012 mg |
Natrium (Na) | 57 mg |
Nikkel (Ni) | 6 µg |
Selen (Se) | 6,9 µg |
Zink (Zn) | 3,6 mg |
Sukkerarter i Spareribs
Det totale indhold af sukkerarter i Spareribs er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Spareribs
Spareribs har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Spareribs giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Spareribs er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Spareribs Pork, spare ribs, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Svinekød, spareribs, rå.