Ernæringsdata for Spareribs

Energiindholdet i 100 gram Spareribs er 279 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1166 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17,2 g protein, 23,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 17,2 gram
  • Fedt: 23,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Spareribs er der 23,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Spareribs. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Spareribs er 17,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Spareribs
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1166 KJ
Energi i kilokalorie 279 kcal
Fedt i alt 23,6 g
→ Mættede fedtsyrer 8,65 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 9,99 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2,64 g
Kolesterol 67 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 58,7 g (ml)

Vitaminer i Spareribs

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Svinekød, spareribs, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Spareribs
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,77 µg
→ D3 cholecalciferol 0,19 µg
→ D2 ergocalciferol 0 µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Spareribs
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,63 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,14 mg
B3-vitamin 4,8 NE
→ Niacin 7,97 mg
→ Tryptofans bidrag 3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,65 mg
B6-vitamin 0,24 mg
B8-vitamin, Biotin 0,65 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0,7 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Spareribs

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Spareribs
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 158 mg
Jern (Fe) 0,51 mg
Jod (I) 0,8 µg
Kalium (K) 273 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 17 mg
Mangan (Mn) 0,012 mg
Natrium (Na) 57 mg
Nikkel (Ni) 6 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Spareribs

Det totale indhold af sukkerarter i Spareribs er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Spareribs
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Spareribs

Spareribs har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Spareribs giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Spareribs er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Spareribs Pork, spare ribs, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Svinekød, spareribs, rå.