Ernæringsdata for Spansk rundstykke

Energiindholdet i 100 gram Spansk rundstykke er 283 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1185 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9,4 g protein, 2,5 g fedt og 56,6 g kulhydrat.

  • Protein: 9,4 gram
  • Fedt: 2,5 gram
  • Kulhydrat: 56,6 gram

Af de 56,6 g kulhydrat er 53,3 g tilgængeligt de tilbageværende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Spansk rundstykke er der 2,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Spansk rundstykke. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Spansk rundstykke er 9,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Spansk rundstykke
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1185 KJ
Energi i kilokalorie283 kcal
Fedt i alt2,5 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,6 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt56,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt53,3 g
→ Kostfibre3,3 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2 g
Vand28,5 g (ml)

Vitaminer i Spansk rundstykke

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Rundstykke, spansk. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Spansk rundstykke
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,5 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Spansk rundstykke
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,177 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,103 mg
B3-vitamin1,2 NE
→ Niacin1,95 mg
→ Tryptofans bidrag1,95 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,5 mg
B6-vitamin0,068 mg
B8-vitamin, Biotin1,9 µg
B9-vitamin, Folat70 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Spansk rundstykke

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at fastholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Spansk rundstykke
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk72,8 mg
Fosfor (P), Phosphor137 mg
Jern (Fe)1,5 mg
Jod (I)2,5 µg
Kalium (K)146 mg
Kobber (Cu)0,12 mg
Krom (Cr), Chrom6,2 µg
Magnesium (Mg)24,3 mg
Mangan (Mn)0,6 mg
Natrium (Na)529 mg
Nikkel (Ni)23,6 µg
Selen (Se)3,1 µg
Zink (Zn)0,72 mg

Sukkerarter i Spansk rundstykke

Det samlede indhold af sukkerarter i Spansk rundstykke er 0,35 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Spansk rundstykke
SukkerartMængde
Fructose0,2 g
Glucose0,1 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0,05 g

Glykæmisk indeks for Spansk rundstykke

Spansk rundstykke har et glykæmisk indeks (GI) på 44. Det vil sige, at en potion Spansk rundstykke forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 44 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Spansk rundstykke er 23. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Spansk rundstykke Bread, white, roll. Det kan være en vigtig viden hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Rundstykke, spansk.