Ernæringsdata for Spandauer
Energiindholdet i 100 gram Spandauer er 415 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1736 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,7 g protein, 29,4 g fedt og 35,2 g kulhydrat.
- Protein: 4,7 gram
- Fedt: 29,4 gram
- Kulhydrat: 35,2 gram
Af de 35,2 g kulhydrat er 31,9 g tilgængeligt de resterende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Spandauer er der 29,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Spandauer. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Spandauer er 4,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1736 KJ |
Energi i kilokalorie | 415 kcal |
Fedt i alt | 29,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 10,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 13,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 4,3 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 35,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 31,9 g |
→ Kostfibre | 3,3 g |
Tilsat sukker | 3 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,6 g |
Vand | 27,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Spandauer
I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Wienerbrød, spandauer. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,1 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,065 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,06 mg |
B3-vitamin | 0,55 NE |
→ Niacin | 0,75 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,75 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,045 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Spandauer
I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 33 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 107 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | 5,9 µg |
Kalium (K) | 93 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 12 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 325 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,72 mg |
Sukkerarter i Spandauer
Det samlede indhold af sukkerarter i Spandauer er g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Spandauer
Spandauer har et glykæmisk indeks (GI) på 22. Det vil sige, at en potion Spandauer forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 22 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Spandauer er 7. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Spandauer er Danish pastry, square. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Wienerbrød, spandauer.