Introduktion til South Beach Kuren

Hvis du ikke har hørt om south beach kuren, er her en super kort introduktion til den kontroversielle slankekur. South beach kuren er grundlæggende opdelt i tre faser, jeg vil i dette indlæg give dig en kort præsentation af de tre faser i diæten, of fortælle dig lidt om hvad du kan forvente af kuren. Grundlæggende minder south beach diæten meget om Atkins kuren, og de grundlæggende kostprincipper er da også de samme.

Fase 1 – Kickstart dit vægttab

Du skal følge første fase i south beach kuren i 2 uger, og vil her lære hvilken mad du skal spise, og hvilken du skal undgå. Første fase fungerer også som en kickstart på slankekuren, og mange vil opleve et markant vægttab i denne indledende fase.

Du kommer bestemt ikke til at føle sult i denne fase. Diæten består af tre hovedmåltider i kombination med to mindre snackmåltider. Snakmåltiderne er obligatoriske, også selv om du ikke oplever nogen sultfornemmelse. Hovedformålet med de små mellemmåltider er at regulere dit blodsukkerniveau, så det er afgørende at du ikke springer dem over. Teorien bag south beach kuren er at et stabilt blodsukkerniveau gør at di føler dig mæt og ikke får trang til at overspise. I første fase kan du spise næsten ubegrænset af mad fra den liste der guider dig gennem kuren.

Første fase i south beach kuren er hård, men med lidt planlægning vil du ikke til at savne noget. Det er vigtigt at du varierer din mad, ellers bliver det meget let alt for monotont.

Fase 2 – Introduktion af de rigtige kulhydrater i maden

Det er i denne fase af diæten du skal smide de overflødige kilo. Hvor længe du skal følge denne fase kommer helt an på hvor hurtigt du taber dig, og hvor langt du ønsker at gå ned i vægt.

I denne fase af south beach kuren begynder du at introducerer kulhydrater i kosten lidt efter lidt. I første omgang gælder det frugt, fuldkornsbrød og fuldkornspasta. Du vil ikke tabe dig ligeså hurtigt som i fase 1, men det er vigtigt at du får kulhydraterne tilbage på kostplanen. Det er de færreste der ønsker at leve uden kulhydrater resten af livet, og south beach kuren er ment som en permanent kostændring.

Hvordan du genindfører kulhydraterne er helt op til dit eget temperament, men mange vælger at gøre det på følgende måde. Vælg en type kulhydrat som du kan spise til et måltid om dagen i en uge. Mærk nøje hvordan din krop reagere på denne type mad, og juster evt. mængden hvis du føler der er nødvendigt. Forsæt med at introducere fødevare med kulhydrater til du er oppe på 2 til 3 portioner med de rette kulhydrater om dagen.

Fase 3 – En diæt for resten af livet

Det lyder drastisk, og det er det faktisk også, men tredje fase af south beach kuren er en permanent kostomlægning der skal vare resten af livet.

Du har nu nået din målsætning, og bør være tæt på din ideal vægt, så det er på tide at gå til fase tre. Du skal fortsat følge de grundlæggende principper i south beach kuren, som du har lært at kende fra fase 1 og 2. Fase 4 sætter ingen begrænsning for hvad du må spise, men hjælper dig med planlægger hvad du spiser.

Målet for fase 3 i south beach kuren er at holde vægten stabil, og hvis du oplever at din vægt går op kan du vende tilbage til fase 1 en uge eller to.