Ernæringsdata for Sorte oliven i olie

Energiindholdet i 100 gram Sorte oliven i olie er 353 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1476 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,2 g protein, 35,8 g fedt og 8,7 g kulhydrat.

  • Protein: 2,2 gram
  • Fedt: 35,8 gram
  • Kulhydrat: 8,7 gram

Af de 8,7 g kulhydrat er 4,9 g tilgængeligt de resterende 3,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Sorte oliven i olie er der 35,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Sorte oliven i olie. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sorte oliven i olie er 2,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Sorte oliven i olie
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1476 KJ
Energi i kilokalorie353 kcal
Fedt i alt35,8 g
→ Mættede fedtsyrer5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer25 g
→ Flerumættede fedtsyrer4 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt8,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt4,9 g
→ Kostfibre3,8 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske9,5 g
Vand43,8 g (ml)

Vitaminer i Sorte oliven i olie

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Oliven, sorte, saltede, i olie. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sorte oliven i olie
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin3,33 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,99 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sorte oliven i olie
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0 mg
B3-vitamin0 NE
→ Niacin0,083 mg
→ Tryptofans bidrag0,083 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,015 mg
B6-vitamin0,014 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat0 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Sorte oliven i olie

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Sorte oliven i olie
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk80 mg
Fosfor (P), Phosphor29 mg
Jern (Fe)1,6 mg
Jod (I)4,5 µg
Kalium (K)38 mg
Kobber (Cu)0,23 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)16 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)3288 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)0,9 µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Sorte oliven i olie

Det samlede indhold af sukkerarter i Sorte oliven i olie er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sorte oliven i olie
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Sorte oliven i olie

Sorte oliven i olie har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Hvilket medfører, at en potion Sorte oliven i olie giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Sorte oliven i olie er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Sorte oliven i olie Olives, ripe, salted, oil-coated. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oliven, sorte, saltede, i olie.