Ernæringsdata for Solbærmarmelade

Energiindholdet i 100 gram Solbærmarmelade er 205 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 858 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,4 g fedt og 49,6 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 49,6 gram

Af de 49,6 g kulhydrat er 48,6 g tilgængeligt de resterende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Solbærmarmelade er der 0,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Solbærmarmelade. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Solbærmarmelade er 0,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Solbærmarmelade
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 858 KJ
Energi i kilokalorie 205 kcal
Fedt i alt 0,4 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 49,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 48,6 g
→ Kostfibre 1 g
Tilsat sukker 45 g
Alkohol 0 g
Aske 2,5 g
Vand 47 g (ml)

Vitaminer i Solbærmarmelade

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Solbærmarmelade. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Solbærmarmelade
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 4,17 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,25 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,25 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Solbærmarmelade
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,035 mg
B3-vitamin 0,15 NE
→ Niacin 0,217 mg
→ Tryptofans bidrag 0,067 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0 mg
B6-vitamin 0,025 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 5 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 70 mg

Mineraler i Solbærmarmelade

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Solbærmarmelade
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 20 mg
Fosfor (P), Phosphor 13 mg
Jern (Fe) 0,5 mg
Jod (I) 1,4 µg
Kalium (K) 44 mg
Kobber (Cu) 0,12 mg
Krom (Cr), Chrom 3 µg
Magnesium (Mg) 4 mg
Mangan (Mn) 0,021 mg
Natrium (Na) 18 mg
Nikkel (Ni) 10 µg
Selen (Se) 0,3 µg
Zink (Zn) 0,027 mg

Sukkerarter i Solbærmarmelade

Det samlede indhold af sukkerarter i Solbærmarmelade er 48 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Solbærmarmelade
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Solbærmarmelade

Solbærmarmelade har et glykæmisk indeks (GI) på 25. Det betyder, at en potion Solbærmarmelade forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 25 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Solbærmarmelade er 12. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Solbærmarmelade hedder på engelsk Marmalade, black currant. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Solbærmarmelade.