Ernæringsdata for Solbærmarmelade

Energiindholdet i 100 gram Solbærmarmelade er 205 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 858 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,4 g fedt og 49,6 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 49,6 gram

Af de 49,6 g kulhydrat er 48,6 g tilgængeligt de resterende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Solbærmarmelade er der 0,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Solbærmarmelade. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Solbærmarmelade er 0,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Solbærmarmelade
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)858 KJ
Energi i kilokalorie205 kcal
Fedt i alt0,4 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt49,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt48,6 g
→ Kostfibre1 g
Tilsat sukker45 g
Alkohol0 g
Aske2,5 g
Vand47 g (ml)

Vitaminer i Solbærmarmelade

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Solbærmarmelade. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Solbærmarmelade
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin4,17 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,25 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,25 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Solbærmarmelade
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,035 mg
B3-vitamin0,15 NE
→ Niacin0,217 mg
→ Tryptofans bidrag0,067 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0,025 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat5 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin70 mg

Mineraler i Solbærmarmelade

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Solbærmarmelade
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk20 mg
Fosfor (P), Phosphor13 mg
Jern (Fe)0,5 mg
Jod (I)1,4 µg
Kalium (K)44 mg
Kobber (Cu)0,12 mg
Krom (Cr), Chrom3 µg
Magnesium (Mg)4 mg
Mangan (Mn)0,021 mg
Natrium (Na)18 mg
Nikkel (Ni)10 µg
Selen (Se)0,3 µg
Zink (Zn)0,027 mg

Sukkerarter i Solbærmarmelade

Det samlede indhold af sukkerarter i Solbærmarmelade er 48 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Solbærmarmelade
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Solbærmarmelade

Solbærmarmelade har et glykæmisk indeks (GI) på 25. Det betyder, at en potion Solbærmarmelade forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 25 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Solbærmarmelade er 12. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Solbærmarmelade hedder på engelsk Marmalade, black currant. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Solbærmarmelade.