Ernæringsdata for Sojabønner
Energiindholdet i 100 gram Sojabønner er 411 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1718 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 35,8 g protein, 18,4 g fedt og 34 g kulhydrat.
- Protein: 35,8 gram
- Fedt: 18,4 gram
- Kulhydrat: 34 gram
Af de 34 g kulhydrat er 17,4 g tilgængeligt de overskydende 16,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Sojabønner er der 18,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Sojabønner. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Sojabønner er 35,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1718 KJ |
Energi i kilokalorie | 411 kcal |
Fedt i alt | 18,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 2,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 4,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 10,3 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 34 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 17,4 g |
→ Kostfibre | 16,6 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 4,7 g |
Vand | 7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Sojabønner
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Sojabønner, tørrede. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 1,08 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,85 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,85 mg |
K-vitamin | 47 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,874 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,87 mg |
B3-vitamin | 1,62 NE |
→ Niacin | 9,29 mg |
→ Tryptofans bidrag | 7,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1,92 mg |
B6-vitamin | 0,417 mg |
B8-vitamin, Biotin | 60 µg |
B9-vitamin, Folat | 280 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Sojabønner
I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 163 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 467 mg |
Jern (Fe) | 15,7 mg |
Jod (I) | 0,6 µg |
Kalium (K) | 1676 mg |
Kobber (Cu) | 0,11 mg |
Krom (Cr), Chrom | 16,8 µg |
Magnesium (Mg) | 225 mg |
Mangan (Mn) | 2 mg |
Natrium (Na) | 4 mg |
Nikkel (Ni) | 291 µg |
Selen (Se) | 8,8 µg |
Zink (Zn) | 1 mg |
Sukkerarter i Sojabønner
Det samlede indhold af sukkerarter i Sojabønner er 6,1 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 6,1 g |
Glykæmisk indeks for Sojabønner
Sojabønner har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Det vil sige, at en potion Sojabønner forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Sojabønner er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Sojabønner Beans, soy, dried. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sojabønner, tørrede.