Ernæringsdata for Softrugbrød
Energiindholdet i 100 gram Softrugbrød er 212 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 885 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,9 g protein, 1,4 g fedt og 48 g kulhydrat.
- Protein: 4,9 gram
- Fedt: 1,4 gram
- Kulhydrat: 48 gram
Af de 48 g kulhydrat er 40,7 g tilgængeligt de tilbageværende 7,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Softrugbrød er der 1,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Softrugbrød . Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Softrugbrød er 4,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 885 KJ |
Energi i kilokalorie | 212 kcal |
Fedt i alt | 1,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,7 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 48 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 40,7 g |
→ Kostfibre | 7,3 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,9 g |
Vand | 44 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Softrugbrød
I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Softrugbrød (uden fedtrige frø). Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,2 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,16 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,064 mg |
B3-vitamin | 0,78 NE |
→ Niacin | 1,27 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,27 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,122 mg |
B8-vitamin, Biotin | 4,1 µg |
B9-vitamin, Folat | 26 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Softrugbrød
I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 26 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 134 mg |
Jern (Fe) | 1,4 mg |
Jod (I) | 22 µg |
Kalium (K) | 217 mg |
Kobber (Cu) | 0,16 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,8 µg |
Magnesium (Mg) | 41 mg |
Mangan (Mn) | 1,2 mg |
Natrium (Na) | 477 mg |
Nikkel (Ni) | 4 µg |
Selen (Se) | 1,1 µg |
Zink (Zn) | 1,3 mg |
Sukkerarter i Softrugbrød
Det samlede indhold af sukkerarter i Softrugbrød er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Softrugbrød
Softrugbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 43. Som betyder, at en potion Softrugbrød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 43 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Softrugbrød er 18. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Softrugbrød Rye bread, soft, with wheat. Det kan være en god information hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Softrugbrød (uden fedtrige frø).