Ernæringsdata for Softrugbrød

Energiindholdet i 100 gram Softrugbrød er 212 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 885 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,9 g protein, 1,4 g fedt og 48 g kulhydrat.

  • Protein: 4,9 gram
  • Fedt: 1,4 gram
  • Kulhydrat: 48 gram

Af de 48 g kulhydrat er 40,7 g tilgængeligt de tilbageværende 7,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Softrugbrød er der 1,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Softrugbrød . Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Softrugbrød er 4,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Softrugbrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 885 KJ
Energi i kilokalorie 212 kcal
Fedt i alt 1,4 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,7 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 48 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 40,7 g
→ Kostfibre 7,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,9 g
Vand 44 g (ml)

Vitaminer i Softrugbrød

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Softrugbrød (uden fedtrige frø). Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Softrugbrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Softrugbrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,16 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,064 mg
B3-vitamin 0,78 NE
→ Niacin 1,27 mg
→ Tryptofans bidrag 1,27 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,122 mg
B8-vitamin, Biotin 4,1 µg
B9-vitamin, Folat 26 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Softrugbrød

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Softrugbrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 26 mg
Fosfor (P), Phosphor 134 mg
Jern (Fe) 1,4 mg
Jod (I) 22 µg
Kalium (K) 217 mg
Kobber (Cu) 0,16 mg
Krom (Cr), Chrom 5,8 µg
Magnesium (Mg) 41 mg
Mangan (Mn) 1,2 mg
Natrium (Na) 477 mg
Nikkel (Ni) 4 µg
Selen (Se) 1,1 µg
Zink (Zn) 1,3 mg

Sukkerarter i Softrugbrød

Det samlede indhold af sukkerarter i Softrugbrød er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Softrugbrød
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Softrugbrød

Softrugbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 43. Som betyder, at en potion Softrugbrød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 43 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Softrugbrød er 18. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Softrugbrød Rye bread, soft, with wheat. Det kan være en god information hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Softrugbrød (uden fedtrige frø).