Ernæringsdata for Softrugbrød

Energiindholdet i 100 gram Softrugbrød er 212 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 885 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,9 g protein, 1,4 g fedt og 48 g kulhydrat.

  • Protein: 4,9 gram
  • Fedt: 1,4 gram
  • Kulhydrat: 48 gram

Af de 48 g kulhydrat er 40,7 g tilgængeligt de tilbageværende 7,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Softrugbrød er der 1,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Softrugbrød . Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Softrugbrød er 4,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Softrugbrød
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)885 KJ
Energi i kilokalorie212 kcal
Fedt i alt1,4 g
→ Mættede fedtsyrer0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,7 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt48 g
→ Kulhydrat tilgængeligt40,7 g
→ Kostfibre7,3 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,9 g
Vand44 g (ml)

Vitaminer i Softrugbrød

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Softrugbrød (uden fedtrige frø). Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Softrugbrød
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Softrugbrød
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,16 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,064 mg
B3-vitamin0,78 NE
→ Niacin1,27 mg
→ Tryptofans bidrag1,27 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,122 mg
B8-vitamin, Biotin4,1 µg
B9-vitamin, Folat26 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Softrugbrød

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Softrugbrød
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk26 mg
Fosfor (P), Phosphor134 mg
Jern (Fe)1,4 mg
Jod (I)22 µg
Kalium (K)217 mg
Kobber (Cu)0,16 mg
Krom (Cr), Chrom5,8 µg
Magnesium (Mg)41 mg
Mangan (Mn)1,2 mg
Natrium (Na)477 mg
Nikkel (Ni)4 µg
Selen (Se)1,1 µg
Zink (Zn)1,3 mg

Sukkerarter i Softrugbrød

Det samlede indhold af sukkerarter i Softrugbrød er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Softrugbrød
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Softrugbrød

Softrugbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 43. Som betyder, at en potion Softrugbrød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 43 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Softrugbrød er 18. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Softrugbrød Rye bread, soft, with wheat. Det kan være en god information hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Softrugbrød (uden fedtrige frø).