Ernæringsdata for Softkernerugbrød

Energiindholdet i 100 gram Softkernerugbrød er 240 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1004 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 6,9 g protein, 6,5 g fedt og 42 g kulhydrat.

  • Protein: 6,9 gram
  • Fedt: 6,5 gram
  • Kulhydrat: 42 gram

Af de 42 g kulhydrat er 34,5 g tilgængeligt de overskydende 7,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Softkernerugbrød er der 6,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Softkernerugbrød . Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Softkernerugbrød er 6,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Softkernerugbrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1004 KJ
Energi i kilokalorie 240 kcal
Fedt i alt 6,5 g
→ Mættede fedtsyrer 0,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 3,7 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 42 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 34,5 g
→ Kostfibre 7,5 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,2 g
Vand 43 g (ml)

Vitaminer i Softkernerugbrød

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Softrugbrød med fedtrige frø og hele kerner. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Softkernerugbrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Softkernerugbrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,25 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,081 mg
B3-vitamin 1,28 NE
→ Niacin 1,27 mg
→ Tryptofans bidrag 1,27 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,122 mg
B8-vitamin, Biotin 8,3 µg
B9-vitamin, Folat 34 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Softkernerugbrød

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Softkernerugbrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 44 mg
Fosfor (P), Phosphor 181 mg
Jern (Fe) 1,8 mg
Jod (I) 21 µg
Kalium (K) 263 mg
Kobber (Cu) 0,28 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 70 mg
Mangan (Mn) 1,2 mg
Natrium (Na) 482 mg
Nikkel (Ni) 26,4 µg
Selen (Se) 6,6 µg
Zink (Zn) 1,5 mg

Sukkerarter i Softkernerugbrød

Det samlede indhold af sukkerarter i Softkernerugbrød er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Softkernerugbrød
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Softkernerugbrød

Softkernerugbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 33. Som betyder, at en potion Softkernerugbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 33 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Softkernerugbrød er 11. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Softkernerugbrød hedder på engelsk Rye bread, soft, with wheat, high fat seeds and whole kernels. Det kan være en god viden hvis du fx anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Softrugbrød med fedtrige frø og hele kerner.