Ernæringsdata for Skrubbe

Energiindholdet i 100 gram Skrubbe er 88 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 367 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,1 g protein, 1,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,1 gram
  • Fedt: 1,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Skrubbe er der 1,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Skrubbe. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Skrubbe er 18,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Skrubbe
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)367 KJ
Energi i kilokalorie88 kcal
Fedt i alt1,6 g
→ Mættede fedtsyrer0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,5 g
Kolesterol46 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,2 g
Vand79,3 g (ml)

Vitaminer i Skrubbe

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Skrubbe, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Skrubbe
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin9 RE
D-vitamin0,8 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1 a-TE
→ Alfa-tokoferol1 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Skrubbe
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,22 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,21 mg
B3-vitamin3 NE
→ Niacin5,33 mg
→ Tryptofans bidrag2,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,68 mg
B6-vitamin0,25 mg
B8-vitamin, Biotin1,2 µg
B9-vitamin, Folat15 µg
B12-vitamin3 µg
C-vitamin1 mg

Mineraler i Skrubbe

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Skrubbe
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk35 mg
Fosfor (P), Phosphor182 mg
Jern (Fe)0,3 mg
Jod (I)15,5 µg
Kalium (K)394 mg
Kobber (Cu)0,036 mg
Krom (Cr), Chrom0,821 µg
Magnesium (Mg)27 mg
Mangan (Mn)0,04 mg
Natrium (Na)65 mg
Nikkel (Ni)2,91 µg
Selen (Se)20,4 µg
Zink (Zn)0,78 mg

Sukkerarter i Skrubbe

Det samlede indhold af sukkerarter i Skrubbe er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Skrubbe
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Skrubbe

Skrubbe har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Skrubbe forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Skrubbe er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Skrubbe Flounder, raw. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Skrubbe, rå.