Ernæringsdata for Skrubbe

Energiindholdet i 100 gram Skrubbe er 88 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 367 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,1 g protein, 1,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,1 gram
  • Fedt: 1,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Skrubbe er der 1,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Skrubbe. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Skrubbe er 18,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Skrubbe
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 367 KJ
Energi i kilokalorie 88 kcal
Fedt i alt 1,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 46 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 79,3 g (ml)

Vitaminer i Skrubbe

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Skrubbe, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Skrubbe
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 9 RE
D-vitamin 0,8 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Skrubbe
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,22 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,21 mg
B3-vitamin 3 NE
→ Niacin 5,33 mg
→ Tryptofans bidrag 2,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,68 mg
B6-vitamin 0,25 mg
B8-vitamin, Biotin 1,2 µg
B9-vitamin, Folat 15 µg
B12-vitamin 3 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i Skrubbe

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Skrubbe
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 35 mg
Fosfor (P), Phosphor 182 mg
Jern (Fe) 0,3 mg
Jod (I) 15,5 µg
Kalium (K) 394 mg
Kobber (Cu) 0,036 mg
Krom (Cr), Chrom 0,821 µg
Magnesium (Mg) 27 mg
Mangan (Mn) 0,04 mg
Natrium (Na) 65 mg
Nikkel (Ni) 2,91 µg
Selen (Se) 20,4 µg
Zink (Zn) 0,78 mg

Sukkerarter i Skrubbe

Det samlede indhold af sukkerarter i Skrubbe er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Skrubbe
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Skrubbe

Skrubbe har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Skrubbe forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Skrubbe er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Skrubbe Flounder, raw. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Skrubbe, rå.