Ernæringsdata for Skæreost 40+

Energiindholdet i 100 gram Skæreost 40+ er 310 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1297 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 25,7 g protein, 22,6 g fedt og 1,4 g kulhydrat.

  • Protein: 25,7 gram
  • Fedt: 22,6 gram
  • Kulhydrat: 1,4 gram

Af de 1,4 g kulhydrat er 1,4 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Skæreost 40+ er der 22,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Skæreost 40+. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Skæreost 40+ er 25,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Skæreost 40+
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1297 KJ
Energi i kilokalorie 310 kcal
Fedt i alt 22,6 g
→ Mættede fedtsyrer 14,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 6,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,6 g
Kolesterol 75 mg
Kulhydrat i alt 1,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,4 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,1 g
Vand 47,2 g (ml)

Vitaminer i Skæreost 40+

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Ost, fast, 40+, alle typer. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Skæreost 40+
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 200 RE
D-vitamin 0,232 µg
→ D3 cholecalciferol 0,232 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,576 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,576 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Skæreost 40+
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,33 mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 5,93 mg
→ Tryptofans bidrag 5,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,34 mg
B6-vitamin 0,09 mg
B8-vitamin, Biotin 1,5 µg
B9-vitamin, Folat 60 µg
B12-vitamin 1,6 µg
C-vitamin 0,5 mg

Mineraler i Skæreost 40+

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at fastholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Skæreost 40+
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 960 mg
Fosfor (P), Phosphor 500 mg
Jern (Fe) 0,17 mg
Jod (I) 13,8 µg
Kalium (K) 71,4 mg
Kobber (Cu) 0,086 mg
Krom (Cr), Chrom 0,25 µg
Magnesium (Mg) 26,8 mg
Mangan (Mn) 0,059 mg
Natrium (Na) 723 mg
Nikkel (Ni) 6,68 µg
Selen (Se) 8,7 µg
Zink (Zn) 4 mg

Sukkerarter i Skæreost 40+

Det totale indhold af sukkerarter i Skæreost 40+ er 0,05 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Skæreost 40+
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0,05 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Skæreost 40+

Skæreost 40+ har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Skæreost 40+ forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Skæreost 40+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Skæreost 40+ Cheese, firm, 40 % fidm., all varieties. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Ost, fast, 40+, alle typer.