Ernæringsdata for Skæreost 20+

Energiindholdet i 100 gram Skæreost 20+ er 223 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 931 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 30,2 g protein, 11 g fedt og 0,6 g kulhydrat.

  • Protein: 30,2 gram
  • Fedt: 11 gram
  • Kulhydrat: 0,6 gram

Af de 0,6 g kulhydrat er 0,6 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Skæreost 20+ er der 11 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Skæreost 20+. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Skæreost 20+ er 30,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Skæreost 20+
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 931 KJ
Energi i kilokalorie 223 kcal
Fedt i alt 11 g
→ Mættede fedtsyrer 7,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 36 mg
Kulhydrat i alt 0,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,6 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 4,2 g
Vand 54 g (ml)

Vitaminer i Skæreost 20+

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Ost, fast, 20+, alle typer. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Skæreost 20+
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 97,5 RE
D-vitamin 0,138 µg
→ D3 cholecalciferol 0,138 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,281 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,281 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Skæreost 20+
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,32 mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 7,1 mg
→ Tryptofans bidrag 7 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,34 mg
B6-vitamin 0,08 mg
B8-vitamin, Biotin 1,5 µg
B9-vitamin, Folat 60 µg
B12-vitamin 1,6 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Skæreost 20+

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Skæreost 20+
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 705 mg
Fosfor (P), Phosphor 550 mg
Jern (Fe) 0,23 mg
Jod (I) 13,8 µg
Kalium (K) 70,9 mg
Kobber (Cu) 0,086 mg
Krom (Cr), Chrom 0,25 µg
Magnesium (Mg) 30,8 mg
Mangan (Mn) 0,059 mg
Natrium (Na) 845 mg
Nikkel (Ni) 6,68 µg
Selen (Se) 10 µg
Zink (Zn) 4 mg

Sukkerarter i Skæreost 20+

Det totale indhold af sukkerarter i Skæreost 20+ er 0,1 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Skæreost 20+
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Skæreost 20+

Skæreost 20+ har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Skæreost 20+ giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Skæreost 20+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Skæreost 20+ Cheese, firm, 20 % fidm., all varieties. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Ost, fast, 20+, alle typer.