Ernæringsdata for Sigtebrød
Energiindholdet i 100 gram Sigtebrød er 252 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1054 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 7,2 g protein, 3,2 g fedt og 49,9 g kulhydrat.
- Protein: 7,2 gram
- Fedt: 3,2 gram
- Kulhydrat: 49,9 gram
Af de 49,9 g kulhydrat er 46 g tilgængeligt de tilbageværende 3,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Sigtebrød er der 3,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sigtebrød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Sigtebrød er 7,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1054 KJ |
Energi i kilokalorie | 252 kcal |
Fedt i alt | 3,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,5 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 49,9 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 46 g |
→ Kostfibre | 3,9 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,8 g |
Vand | 37,7 g (ml) |
Indhold
Vitaminer i Sigtebrød
I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Sigtebrød. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 5,5 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,25 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,25 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,182 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,084 mg |
B3-vitamin | 0,7 NE |
→ Niacin | 1,27 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,27 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,3 mg |
B6-vitamin | 0,074 mg |
B8-vitamin, Biotin | 3 µg |
B9-vitamin, Folat | 41,6 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Sigtebrød
I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 44,3 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 128 mg |
Jern (Fe) | 1,19 mg |
Jod (I) | 2,6 µg |
Kalium (K) | 136 mg |
Kobber (Cu) | 0,12 mg |
Krom (Cr), Chrom | 7,2 µg |
Magnesium (Mg) | 20,4 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 453 mg |
Nikkel (Ni) | 7,93 µg |
Selen (Se) | 2,18 µg |
Zink (Zn) | 0,654 mg |
Sukkerarter i Sigtebrød
Det samlede indhold af sukkerarter i Sigtebrød er 1,57 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,1 g |
Glucose | 0,05 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 1,37 g |
Saccharose | 0,05 g |
Glykæmisk indeks for Sigtebrød
Sigtebrød har et glykæmisk indeks (GI) på 39. Som betyder, at en potion Sigtebrød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 39 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Sigtebrød er 18. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Sigtebrød Bread, white. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sigtebrød.