Ernæringsdata for Sharonfrugt
Energiindholdet i 100 gram Sharonfrugt er 86 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 361 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,7 g protein, 0,3 g fedt og 23 g kulhydrat.
- Protein: 0,7 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 23 gram
Af de 23 g kulhydrat er 17,1 g tilgængeligt de resterende 5,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Sharonfrugt er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sharonfrugt. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Sharonfrugt er 0,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 361 KJ |
Energi i kilokalorie | 86 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 23 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 17,1 g |
→ Kostfibre | 5,9 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,5 g |
Vand | 75,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Sharonfrugt
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Kakifrugt (Sharon), rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 35 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,8 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,03 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,02 mg |
B3-vitamin | 0,1 NE |
→ Niacin | 0,3 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,2 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,03 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 8 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 7,5 mg |
Mineraler i Sharonfrugt
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 18 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 17 mg |
Jern (Fe) | 0,15 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 208 mg |
Kobber (Cu) | 0,113 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 11 mg |
Mangan (Mn) | 0,355 mg |
Natrium (Na) | 10 mg |
Nikkel (Ni) | 21,8 µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,052 mg |
Sukkerarter i Sharonfrugt
Det totale indhold af sukkerarter i Sharonfrugt er 12 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 6,3 g |
Glucose | 5,9 g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Sharonfrugt
Sharonfrugt har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Hvilket betyder, at en potion Sharonfrugt forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Sharonfrugt er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Sharonfrugt er Persimmon, kaki fruit, raw. Det kan være en god information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kakifrugt (Sharon), rå.