Ernæringsdata for Sharonfrugt

Energiindholdet i 100 gram Sharonfrugt er 86 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 361 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,7 g protein, 0,3 g fedt og 23 g kulhydrat.

  • Protein: 0,7 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 23 gram

Af de 23 g kulhydrat er 17,1 g tilgængeligt de resterende 5,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Sharonfrugt er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sharonfrugt. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sharonfrugt er 0,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Sharonfrugt
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 361 KJ
Energi i kilokalorie 86 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 23 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 17,1 g
→ Kostfibre 5,9 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,5 g
Vand 75,5 g (ml)

Vitaminer i Sharonfrugt

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Kakifrugt (Sharon), rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sharonfrugt
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 35 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,8 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sharonfrugt
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,03 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,02 mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 0,3 mg
→ Tryptofans bidrag 0,2 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,03 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 8 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 7,5 mg

Mineraler i Sharonfrugt

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Sharonfrugt
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 18 mg
Fosfor (P), Phosphor 17 mg
Jern (Fe) 0,15 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 208 mg
Kobber (Cu) 0,113 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 11 mg
Mangan (Mn) 0,355 mg
Natrium (Na) 10 mg
Nikkel (Ni) 21,8 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,052 mg

Sukkerarter i Sharonfrugt

Det totale indhold af sukkerarter i Sharonfrugt er 12 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sharonfrugt
Sukkerart Mængde
Fructose 6,3 g
Glucose 5,9 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Sharonfrugt

Sharonfrugt har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Hvilket betyder, at en potion Sharonfrugt forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Sharonfrugt er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Sharonfrugt er Persimmon, kaki fruit, raw. Det kan være en god information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kakifrugt (Sharon), rå.