Ernæringsdata for Sharonfrugt

Energiindholdet i 100 gram Sharonfrugt er 86 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 361 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,7 g protein, 0,3 g fedt og 23 g kulhydrat.

  • Protein: 0,7 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 23 gram

Af de 23 g kulhydrat er 17,1 g tilgængeligt de resterende 5,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Sharonfrugt er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sharonfrugt. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sharonfrugt er 0,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Sharonfrugt
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)361 KJ
Energi i kilokalorie86 kcal
Fedt i alt0,3 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt23 g
→ Kulhydrat tilgængeligt17,1 g
→ Kostfibre5,9 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,5 g
Vand75,5 g (ml)

Vitaminer i Sharonfrugt

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Kakifrugt (Sharon), rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sharonfrugt
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin35 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,8 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sharonfrugt
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,03 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,02 mg
B3-vitamin0,1 NE
→ Niacin0,3 mg
→ Tryptofans bidrag0,2 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,03 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat8 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin7,5 mg

Mineraler i Sharonfrugt

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Sharonfrugt
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk18 mg
Fosfor (P), Phosphor17 mg
Jern (Fe)0,15 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)208 mg
Kobber (Cu)0,113 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)11 mg
Mangan (Mn)0,355 mg
Natrium (Na)10 mg
Nikkel (Ni)21,8 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,052 mg

Sukkerarter i Sharonfrugt

Det totale indhold af sukkerarter i Sharonfrugt er 12 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sharonfrugt
SukkerartMængde
Fructose6,3 g
Glucose5,9 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Sharonfrugt

Sharonfrugt har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Hvilket betyder, at en potion Sharonfrugt forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Sharonfrugt er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Sharonfrugt er Persimmon, kaki fruit, raw. Det kan være en god information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kakifrugt (Sharon), rå.