Ernæringsdata for Selleri knold

Energiindholdet i 100 gram Selleri knold er 35 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 146 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,8 g protein, 0,3 g fedt og 8,2 g kulhydrat.

  • Protein: 1,8 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 8,2 gram

Af de 8,2 g kulhydrat er 4,3 g tilgængeligt de tilbageværende 3,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Selleri knold er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Selleri knold. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Selleri knold er 1,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Selleri knold
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)146 KJ
Energi i kilokalorie35 kcal
Fedt i alt0,3 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt8,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt4,3 g
→ Kostfibre3,9 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand88,7 g (ml)

Vitaminer i Selleri knold

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Selleri, rod, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Selleri knold
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin2,5 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,8 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,8 mg
K-vitamin100 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Selleri knold
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,14 mg
B3-vitamin1 NE
→ Niacin1,25 mg
→ Tryptofans bidrag0,25 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,429 mg
B6-vitamin0,2 mg
B8-vitamin, Biotin0,1 µg
B9-vitamin, Folat12 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin11 mg

Mineraler i Selleri knold

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Selleri knold
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk41,5 mg
Fosfor (P), Phosphor74 mg
Jern (Fe)0,8 mg
Jod (I)1 µg
Kalium (K)442 mg
Kobber (Cu)0,08 mg
Krom (Cr), Chrom2,4 µg
Magnesium (Mg)14 mg
Mangan (Mn)0,15 mg
Natrium (Na)20 mg
Nikkel (Ni)5,2 µg
Selen (Se)0,2 µg
Zink (Zn)0,37 mg

Sukkerarter i Selleri knold

Det totale indhold af sukkerarter i Selleri knold er 1,79 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Selleri knold
SukkerartMængde
Fructose0,08 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose1,71 g

Glykæmisk indeks for Selleri knold

Selleri knold har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Hvilket medfører, at en potion Selleri knold giver en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Selleri knold er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Selleri knold er Celeriac, celery root, raw. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Selleri, rod, rå.