Ernæringsdata for Sejfilet
Energiindholdet i 100 gram Sejfilet er 81 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 339 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,3 g protein, 0,3 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 19,3 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Sejfilet er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Sejfilet. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Sejfilet er 19,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 339 KJ |
Energi i kilokalorie | 81 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 71 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,2 g |
Vand | 79,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Sejfilet
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Sej, filet, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 3 RE |
D-vitamin | 0,8 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,36 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,36 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,05 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,05 mg |
B3-vitamin | 2 NE |
→ Niacin | 6,33 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,18 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 10 µg |
B12-vitamin | 1,3 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Sejfilet
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 8 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 170 mg |
Jern (Fe) | 0,2 mg |
Jod (I) | 85 µg |
Kalium (K) | 440 mg |
Kobber (Cu) | 0,03 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,93 µg |
Magnesium (Mg) | 14 mg |
Mangan (Mn) | 0,01 mg |
Natrium (Na) | 40 mg |
Nikkel (Ni) | 1,46 µg |
Selen (Se) | 32,4 µg |
Zink (Zn) | 0,3 mg |
Sukkerarter i Sejfilet
Det samlede indhold af sukkerarter i Sejfilet er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | 0 g |
Maltose | g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Sejfilet
Sejfilet har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Sejfilet giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Sejfilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Sejfilet er Saithe (UK), pollock (US), fillet, raw. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sej, filet, rå.