Ernæringsdata for Sejfilet

Energiindholdet i 100 gram Sejfilet er 81 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 339 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,3 g protein, 0,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,3 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Sejfilet er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Sejfilet. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sejfilet er 19,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Sejfilet
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 339 KJ
Energi i kilokalorie 81 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 71 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 79,5 g (ml)

Vitaminer i Sejfilet

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Sej, filet, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sejfilet
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 3 RE
D-vitamin 0,8 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,36 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,36 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sejfilet
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,05 mg
B3-vitamin 2 NE
→ Niacin 6,33 mg
→ Tryptofans bidrag 4,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,18 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 10 µg
B12-vitamin 1,3 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Sejfilet

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Sejfilet
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 8 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 0,2 mg
Jod (I) 85 µg
Kalium (K) 440 mg
Kobber (Cu) 0,03 mg
Krom (Cr), Chrom 0,93 µg
Magnesium (Mg) 14 mg
Mangan (Mn) 0,01 mg
Natrium (Na) 40 mg
Nikkel (Ni) 1,46 µg
Selen (Se) 32,4 µg
Zink (Zn) 0,3 mg

Sukkerarter i Sejfilet

Det samlede indhold af sukkerarter i Sejfilet er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sejfilet
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0 g
Maltose g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Sejfilet

Sejfilet har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Sejfilet giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Sejfilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Sejfilet er Saithe (UK), pollock (US), fillet, raw. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sej, filet, rå.