Ernæringsdata for Savoykål

Energiindholdet i 100 gram Savoykål er 27 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 113 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2 g protein, 0,1 g fedt og 6,1 g kulhydrat.

  • Protein: 2 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 6,1 gram

Af de 6,1 g kulhydrat er 3 g tilgængeligt de overskydende 3,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Savoykål er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Savoykål. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Savoykål er 2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Savoykål
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)113 KJ
Energi i kilokalorie27 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt6,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt3 g
→ Kostfibre3,1 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand91 g (ml)

Vitaminer i Savoykål

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Savoykål, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Savoykål
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin50 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Savoykål
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,03 mg
B3-vitamin0,189 NE
→ Niacin0,522 mg
→ Tryptofans bidrag0,333 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,187 mg
B6-vitamin0,19 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat80 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin57,5 mg

Mineraler i Savoykål

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Savoykål
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk35 mg
Fosfor (P), Phosphor42 mg
Jern (Fe)0,4 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)230 mg
Kobber (Cu)0,062 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)28 mg
Mangan (Mn)0,18 mg
Natrium (Na)28 mg
Nikkel (Ni)2,1 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,27 mg

Sukkerarter i Savoykål

Det samlede indhold af sukkerarter i Savoykål er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Savoykål
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Savoykål

Savoykål har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket betyder, at en potion Savoykål giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Savoykål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Savoykål hedder på engelsk Cabbage, savoy, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Savoykål, rå.