Ernæringsdata for Savoykål

Energiindholdet i 100 gram Savoykål er 27 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 113 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2 g protein, 0,1 g fedt og 6,1 g kulhydrat.

  • Protein: 2 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 6,1 gram

Af de 6,1 g kulhydrat er 3 g tilgængeligt de overskydende 3,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Savoykål er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Savoykål. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Savoykål er 2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Savoykål
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 113 KJ
Energi i kilokalorie 27 kcal
Fedt i alt 0,1 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 6,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 3 g
→ Kostfibre 3,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 91 g (ml)

Vitaminer i Savoykål

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Savoykål, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Savoykål
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 50 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Savoykål
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,03 mg
B3-vitamin 0,189 NE
→ Niacin 0,522 mg
→ Tryptofans bidrag 0,333 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,187 mg
B6-vitamin 0,19 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 80 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 57,5 mg

Mineraler i Savoykål

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Savoykål
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 35 mg
Fosfor (P), Phosphor 42 mg
Jern (Fe) 0,4 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 230 mg
Kobber (Cu) 0,062 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 28 mg
Mangan (Mn) 0,18 mg
Natrium (Na) 28 mg
Nikkel (Ni) 2,1 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,27 mg

Sukkerarter i Savoykål

Det samlede indhold af sukkerarter i Savoykål er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Savoykål
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Savoykål

Savoykål har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket betyder, at en potion Savoykål giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Savoykål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Savoykål hedder på engelsk Cabbage, savoy, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Savoykål, rå.