Ernæringsdata for Savoykål
Energiindholdet i 100 gram Savoykål er 27 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 113 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2 g protein, 0,1 g fedt og 6,1 g kulhydrat.
- Protein: 2 gram
- Fedt: 0,1 gram
- Kulhydrat: 6,1 gram
Af de 6,1 g kulhydrat er 3 g tilgængeligt de overskydende 3,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Savoykål er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Savoykål. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Savoykål er 2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 113 KJ |
Energi i kilokalorie | 27 kcal |
Fedt i alt | 0,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 6,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 3 g |
→ Kostfibre | 3,1 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 91 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Savoykål
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Savoykål, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 50 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,07 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,03 mg |
B3-vitamin | 0,189 NE |
→ Niacin | 0,522 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,333 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,187 mg |
B6-vitamin | 0,19 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 80 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 57,5 mg |
Mineraler i Savoykål
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 35 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 42 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 230 mg |
Kobber (Cu) | 0,062 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 28 mg |
Mangan (Mn) | 0,18 mg |
Natrium (Na) | 28 mg |
Nikkel (Ni) | 2,1 µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,27 mg |
Sukkerarter i Savoykål
Det samlede indhold af sukkerarter i Savoykål er g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Savoykål
Savoykål har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket betyder, at en potion Savoykål giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Savoykål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Savoykål hedder på engelsk Cabbage, savoy, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Savoykål, rå.