Ernæringsdata for Sautéskiver af svinefilet

Energiindholdet i 100 gram Sautéskiver af svinefilet er 100 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 418 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,4 g protein, 1 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 22,4 gram
  • Fedt: 1 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Sautéskiver af svinefilet er der 1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Sautéskiver af svinefilet. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sautéskiver af svinefilet er 22,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Sautéskiver af svinefilet
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)418 KJ
Energi i kilokalorie100 kcal
Fedt i alt1 g
→ Mættede fedtsyrer0,37 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,42 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,11 g
Kolesterol60 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand75,7 g (ml)

Vitaminer i Sautéskiver af svinefilet

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Svinekød, sautéskiver af svinefilet, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sautéskiver af svinefilet
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,47 µg
→ D3 cholecalciferol0,05 µg
→ D2 ergocalciferol0 µg
E-vitamin0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,1 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sautéskiver af svinefilet
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,838 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,156 mg
B3-vitamin7,4 NE
→ Niacin11,4 mg
→ Tryptofans bidrag4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,89 mg
B6-vitamin0,357 mg
B8-vitamin, Biotin0,89 µg
B9-vitamin, Folat2 µg
B12-vitamin0,7 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Sautéskiver af svinefilet

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Sautéskiver af svinefilet
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk7 mg
Fosfor (P), Phosphor218 mg
Jern (Fe)0,71 mg
Jod (I)1,1 µg
Kalium (K)374 mg
Kobber (Cu)0,1 mg
Krom (Cr), Chrom5,3 µg
Magnesium (Mg)24 mg
Mangan (Mn)0,013 mg
Natrium (Na)83 mg
Nikkel (Ni)6 µg
Selen (Se)6,9 µg
Zink (Zn)3,6 mg

Sukkerarter i Sautéskiver af svinefilet

Det samlede indhold af sukkerarter i Sautéskiver af svinefilet er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sautéskiver af svinefilet
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Sautéskiver af svinefilet

Sautéskiver af svinefilet har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Sautéskiver af svinefilet forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Sautéskiver af svinefilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Sautéskiver af svinefilet hedder på engelsk Pork, loin (sauté slices), lean, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Svinekød, sautéskiver af svinefilet, rå.