Ernæringsdata for Saltet stegestykke

Energiindholdet i 100 gram Saltet stegestykke er 261 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1094 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,9 g protein, 21,9 g fedt og 0,8 g kulhydrat.

  • Protein: 15,9 gram
  • Fedt: 21,9 gram
  • Kulhydrat: 0,8 gram

Af de 0,8 g kulhydrat er 0,8 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Saltet stegestykke er der 21,9 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Saltet stegestykke. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Saltet stegestykke er 15,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Saltet stegestykke
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1094 KJ
Energi i kilokalorie 261 kcal
Fedt i alt 21,9 g
→ Mættede fedtsyrer 8,12 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 9,37 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2,47 g
Kolesterol 67 mg
Kulhydrat i alt 0,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,8 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 4,4 g
Vand 58,4 g (ml)

Vitaminer i Saltet stegestykke

I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Svinebryst, stegestykke, helt, saltet. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Saltet stegestykke
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,75 µg
→ D3 cholecalciferol 0,18 µg
→ D2 ergocalciferol 0 µg
E-vitamin 0,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,3 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Saltet stegestykke
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,48 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,16 mg
B3-vitamin 3 NE
→ Niacin 5,35 mg
→ Tryptofans bidrag 2,35 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,4 mg
B6-vitamin 0,15 mg
B8-vitamin, Biotin 1 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0,7 µg
C-vitamin 0,8 mg

Mineraler i Saltet stegestykke

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at fastholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Saltet stegestykke
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 220 mg
Jern (Fe) 0,51 mg
Jod (I) 0,7 µg
Kalium (K) 185 mg
Kobber (Cu) 0,06 mg
Krom (Cr), Chrom 2 µg
Magnesium (Mg) 15 mg
Mangan (Mn) 0,012 mg
Natrium (Na) 1140 mg
Nikkel (Ni) 16 µg
Selen (Se) 8 µg
Zink (Zn) 1,98 mg

Sukkerarter i Saltet stegestykke

Det samlede indhold af sukkerarter i Saltet stegestykke er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Saltet stegestykke
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Saltet stegestykke

Saltet stegestykke har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Saltet stegestykke skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Saltet stegestykke er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Saltet stegestykke er Pork, belly, streaky bacon, whole cut, cured, raw. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Svinebryst, stegestykke, helt, saltet.