Ernæringsdata for Salami

Energiindholdet i 100 gram Salami er 504 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2107 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,9 g protein, 49 g fedt og 3,4 g kulhydrat.

  • Protein: 13,9 gram
  • Fedt: 49 gram
  • Kulhydrat: 3,4 gram

Af de 3,4 g kulhydrat er 3,4 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Salami er der 49 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Salami. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Salami er 13,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Salami
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2107 KJ
Energi i kilokalorie 504 kcal
Fedt i alt 49 g
→ Mættede fedtsyrer 18,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 22,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 3,8 g
Kolesterol 85 mg
Kulhydrat i alt 3,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 3,4 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 5,4 g
Vand 28,7 g (ml)

Vitaminer i Salami

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Salami. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Salami
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 1,05 µg
→ D3 cholecalciferol 0,329 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,02 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,02 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Salami
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,14 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,18 mg
B3-vitamin 2,3 NE
→ Niacin 4,13 mg
→ Tryptofans bidrag 1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,8 mg
B6-vitamin 0,15 mg
B8-vitamin, Biotin 3 µg
B9-vitamin, Folat 3 µg
B12-vitamin 1,3 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Salami

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Salami
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 11,1 mg
Fosfor (P), Phosphor 119 mg
Jern (Fe) 1,1 mg
Jod (I) 4,1 µg
Kalium (K) 204 mg
Kobber (Cu) 0,11 mg
Krom (Cr), Chrom 12 µg
Magnesium (Mg) 10 mg
Mangan (Mn) 0,048 mg
Natrium (Na) 1988 mg
Nikkel (Ni) 24 µg
Selen (Se) 5 µg
Zink (Zn) 1,67 mg

Sukkerarter i Salami

Det totale indhold af sukkerarter i Salami er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Salami
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Salami

Salami har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Som betyder, at en potion Salami giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Salami er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Salami er Sausage, salami. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Salami.