Ernæringsdata for Salami

Energiindholdet i 100 gram Salami er 504 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2107 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,9 g protein, 49 g fedt og 3,4 g kulhydrat.

  • Protein: 13,9 gram
  • Fedt: 49 gram
  • Kulhydrat: 3,4 gram

Af de 3,4 g kulhydrat er 3,4 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Salami er der 49 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Salami. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Salami er 13,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Salami
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)2107 KJ
Energi i kilokalorie504 kcal
Fedt i alt49 g
→ Mættede fedtsyrer18,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer22,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer3,8 g
Kolesterol85 mg
Kulhydrat i alt3,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt3,4 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske5,4 g
Vand28,7 g (ml)

Vitaminer i Salami

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Salami. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Salami
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin1,05 µg
→ D3 cholecalciferol0,329 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,02 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,02 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Salami
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,14 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,18 mg
B3-vitamin2,3 NE
→ Niacin4,13 mg
→ Tryptofans bidrag1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,8 mg
B6-vitamin0,15 mg
B8-vitamin, Biotin3 µg
B9-vitamin, Folat3 µg
B12-vitamin1,3 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Salami

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Salami
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk11,1 mg
Fosfor (P), Phosphor119 mg
Jern (Fe)1,1 mg
Jod (I)4,1 µg
Kalium (K)204 mg
Kobber (Cu)0,11 mg
Krom (Cr), Chrom12 µg
Magnesium (Mg)10 mg
Mangan (Mn)0,048 mg
Natrium (Na)1988 mg
Nikkel (Ni)24 µg
Selen (Se)5 µg
Zink (Zn)1,67 mg

Sukkerarter i Salami

Det totale indhold af sukkerarter i Salami er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Salami
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Salami

Salami har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Som betyder, at en potion Salami giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Salami er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Salami er Sausage, salami. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Salami.