Ernæringsdata for Sagogryn

Energiindholdet i 100 gram Sagogryn er 360 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1505 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,2 g protein, 0,3 g fedt og 88,1 g kulhydrat.

  • Protein: 0,2 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 88,1 gram

Af de 88,1 g kulhydrat er 87,3 g tilgængeligt de overskydende 0,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Sagogryn er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Sagogryn. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Sagogryn er 0,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Sagogryn
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1505 KJ
Energi i kilokalorie 360 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 88,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 87,3 g
→ Kostfibre 0,8 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,3 g
Vand 11,2 g (ml)

Vitaminer i Sagogryn

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Sagogryn (kartoffelstivelse). Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Sagogryn
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Sagogryn
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,006 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,007 mg
B3-vitamin 0,15 NE
→ Niacin 0,2 mg
→ Tryptofans bidrag 0,05 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,01 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Sagogryn

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Sagogryn
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 30 mg
Fosfor (P), Phosphor 64 mg
Jern (Fe) 1,3 mg
Jod (I) 0,7 µg
Kalium (K) 33 mg
Kobber (Cu) 0,13 mg
Krom (Cr), Chrom 3 µg
Magnesium (Mg) 6 mg
Mangan (Mn) 0,1 mg
Natrium (Na) 4 mg
Nikkel (Ni) 4 µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 0,16 mg

Sukkerarter i Sagogryn

Det samlede indhold af sukkerarter i Sagogryn er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Sagogryn
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Sagogryn

Sagogryn har et glykæmisk indeks (GI) på 85. Som betyder, at en potion Sagogryn forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 85 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Sagogryn er 74. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Sagogryn hedder på engelsk Pearl-sago (potato starch). Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sagogryn (kartoffelstivelse).