Ernæringsdata for Saccharin

Energiindholdet i 100 gram Saccharin er 4 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 15 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 0,9 gram
  • Fedt: 0 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Saccharin er der 0 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Saccharin. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Saccharin er 0,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Saccharin
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)15 KJ
Energi i kilokalorie4 kcal
Fedt i alt0 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,2 g
Vand8,8 g (ml)

Vitaminer i Saccharin

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Saccharin. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Saccharin
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol0 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Saccharin
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0 mg
B3-vitamin0 NE
→ Niacin0 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat0 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Saccharin

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Saccharin
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk0 mg
Fosfor (P), Phosphor0 mg
Jern (Fe)0,04 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)4 mg
Kobber (Cu)0 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)0 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)428 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)0 µg
Zink (Zn)0,01 mg

Sukkerarter i Saccharin

Det samlede indhold af sukkerarter i Saccharin er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Saccharin
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Saccharin

Saccharin har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Saccharin forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Saccharin er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Saccharin er Saccharin. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Saccharin.