Ernæringsdata for Saccharin

Energiindholdet i 100 gram Saccharin er 4 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 15 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 0,9 gram
  • Fedt: 0 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Saccharin er der 0 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Saccharin. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Saccharin er 0,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Saccharin
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 15 KJ
Energi i kilokalorie 4 kcal
Fedt i alt 0 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 8,8 g (ml)

Vitaminer i Saccharin

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Saccharin. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Saccharin
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Saccharin
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0 mg
B3-vitamin 0 NE
→ Niacin 0 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0 mg
B6-vitamin 0 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 0 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Saccharin

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Saccharin
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 0 mg
Fosfor (P), Phosphor 0 mg
Jern (Fe) 0,04 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 4 mg
Kobber (Cu) 0 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 0 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 428 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 0,01 mg

Sukkerarter i Saccharin

Det samlede indhold af sukkerarter i Saccharin er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Saccharin
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Saccharin

Saccharin har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Saccharin forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Saccharin er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Saccharin er Saccharin. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Saccharin.