Ernæringsdata for Rype
Energiindholdet i 100 gram Rype er 113 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 474 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 23,5 g protein, 2 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 23,5 gram
- Fedt: 2 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Rype er der 2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Rype. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Rype er 23,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 474 KJ |
Energi i kilokalorie | 113 kcal |
Fedt i alt | 2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,5 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,8 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,3 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,4 g |
Vand | 73 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Rype
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Rype, kød, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,22 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,53 mg |
B3-vitamin | 7,1 NE |
→ Niacin | 11 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,9 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Rype
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 40 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 290 mg |
Jern (Fe) | 7,5 mg |
Jod (I) | 8 µg |
Kalium (K) | 390 mg |
Kobber (Cu) | 0,39 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 36 mg |
Mangan (Mn) | 0,16 mg |
Natrium (Na) | 88,5 mg |
Nikkel (Ni) | 5 µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 1,5 mg |
Sukkerarter i Rype
Det totale indhold af sukkerarter i Rype er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Rype
Rype har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Rype forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Rype er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Rype er Ptarmigan, flesh, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Rype, kød, rå.