Ernæringsdata for Rugkerner hele/knækkede

Energiindholdet i 100 gram Rugkerner hele/knækkede er 339 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1417 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9 g protein, 2,3 g fedt og 77,2 g kulhydrat.

  • Protein: 9 gram
  • Fedt: 2,3 gram
  • Kulhydrat: 77,2 gram

Af de 77,2 g kulhydrat er 62,4 g tilgængeligt de overskydende 14,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Rugkerner hele/knækkede er der 2,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Rugkerner hele/knækkede. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Rugkerner hele/knækkede er 9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Rugkerner hele/knækkede
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1417 KJ
Energi i kilokalorie339 kcal
Fedt i alt2,3 g
→ Mættede fedtsyrer0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,2 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt77,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt62,4 g
→ Kostfibre14,8 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,7 g
Vand10,7 g (ml)

Vitaminer i Rugkerner hele/knækkede

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Rugkerner, hele/knækkede. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Rugkerner hele/knækkede
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,15 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,15 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Rugkerner hele/knækkede
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,37 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,17 mg
B3-vitamin1,7 NE
→ Niacin1,83 mg
→ Tryptofans bidrag1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1,34 mg
B6-vitamin0,284 mg
B8-vitamin, Biotin6 µg
B9-vitamin, Folat56 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Rugkerner hele/knækkede

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Rugkerner hele/knækkede
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk28,8 mg
Fosfor (P), Phosphor360 mg
Jern (Fe)4 mg
Jod (I)2,7 µg
Kalium (K)428 mg
Kobber (Cu)0,32 mg
Krom (Cr), Chrom1,7 µg
Magnesium (Mg)98 mg
Mangan (Mn)3,7 mg
Natrium (Na)3,8 mg
Nikkel (Ni)6,8 µg
Selen (Se)1,5 µg
Zink (Zn)2,9 mg

Sukkerarter i Rugkerner hele/knækkede

Det totale indhold af sukkerarter i Rugkerner hele/knækkede er 5,64 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Rugkerner hele/knækkede
SukkerartMængde
Fructose0,57 g
Glucose0,77 g
Lactose 0 g
Maltose3,39 g
Saccharose0,91 g

Glykæmisk indeks for Rugkerner hele/knækkede

Rugkerner hele/knækkede har et glykæmisk indeks (GI) på 26. Det betyder, at en potion Rugkerner hele/knækkede skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 26 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Rugkerner hele/knækkede er 16. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Rugkerner hele/knækkede er Rye kernels, whole/cracked. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Rugkerner, hele/knækkede.