Ernæringsdata for Rugbrød med frø og kerner

Energiindholdet i 100 gram Rugbrød med frø og kerner er 225 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 942 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 6,2 g protein, 5,3 g fedt og 42 g kulhydrat.

  • Protein: 6,2 gram
  • Fedt: 5,3 gram
  • Kulhydrat: 42 gram

Af de 42 g kulhydrat er 33,8 g tilgængeligt de overskydende 8,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Rugbrød med frø og kerner er der 5,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Rugbrød med frø og kerner. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Rugbrød med frø og kerner er 6,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Rugbrød med frø og kerner
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)942 KJ
Energi i kilokalorie225 kcal
Fedt i alt5,3 g
→ Mættede fedtsyrer0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer3 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt42 g
→ Kulhydrat tilgængeligt33,8 g
→ Kostfibre8,2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2,2 g
Vand44 g (ml)

Vitaminer i Rugbrød med frø og kerner

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Rugbrød med fedtrige frø og hele kerner. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Rugbrød med frø og kerner
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Rugbrød med frø og kerner
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,21 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,074 mg
B3-vitamin1,13 NE
→ Niacin1,27 mg
→ Tryptofans bidrag1,27 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,161 mg
B8-vitamin, Biotin7,6 µg
B9-vitamin, Folat32 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Rugbrød med frø og kerner

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Rugbrød med frø og kerner
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk36 mg
Fosfor (P), Phosphor197 mg
Jern (Fe)1,7 mg
Jod (I)21 µg
Kalium (K)262 mg
Kobber (Cu)0,27 mg
Krom (Cr), Chrom5,7 µg
Magnesium (Mg)68 mg
Mangan (Mn)1,2 mg
Natrium (Na)509 mg
Nikkel (Ni)24 µg
Selen (Se)3,7 µg
Zink (Zn)1,6 mg

Sukkerarter i Rugbrød med frø og kerner

Det samlede indhold af sukkerarter i Rugbrød med frø og kerner er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Rugbrød med frø og kerner
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Rugbrød med frø og kerner

Rugbrød med frø og kerner har et glykæmisk indeks (GI) på 33. Hvilket medfører, at en potion Rugbrød med frø og kerner giver en blodsukkerrespons, som svarer til 33 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Rugbrød med frø og kerner er 11. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Rugbrød med frø og kerner er Rye bread, dark with high fat seeds and whole kernels. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Rugbrød med fedtrige frø og hele kerner.