Ernæringsdata for Rosenkål (januar til april)

Energiindholdet i 100 gram Rosenkål (januar til april) er 51 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 213 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,4 g protein, 0,5 g fedt og 9,2 g kulhydrat.

  • Protein: 4,4 gram
  • Fedt: 0,5 gram
  • Kulhydrat: 9,2 gram

Af de 9,2 g kulhydrat er 5,1 g tilgængeligt de resterende 4,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Rosenkål (januar til april) er der 0,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Rosenkål (januar til april). Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Rosenkål (januar til april) er 4,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Rosenkål (januar til april)
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)213 KJ
Energi i kilokalorie51 kcal
Fedt i alt0,5 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,3 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt9,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt5,1 g
→ Kostfibre4,1 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,2 g
Vand84,7 g (ml)

Vitaminer i Rosenkål (januar til april)

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Rosenkål, vinter (januar til april), rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Rosenkål (januar til april)
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Rosenkål (januar til april)
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin0,833 mg
→ Tryptofans bidrag0,833 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin101 mg

Mineraler i Rosenkål (januar til april)

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Rosenkål (januar til april)
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Rosenkål (januar til april)

Det samlede indhold af sukkerarter i Rosenkål (januar til april) er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Rosenkål (januar til april)
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Rosenkål (januar til april)

Rosenkål (januar til april) har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Det vil sige, at en potion Rosenkål (januar til april) forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Rosenkål (januar til april) er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Rosenkål (januar til april) hedder på engelsk Brussels sprouts, winter (January to April), raw. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Rosenkål, vinter (januar til april), rå.