Ernæringsdata for Roquefort

Energiindholdet i 100 gram Roquefort er 347 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1450 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,1 g protein, 29,5 g fedt og 1 g kulhydrat.

  • Protein: 20,1 gram
  • Fedt: 29,5 gram
  • Kulhydrat: 1 gram

Af de 1 g kulhydrat er 1 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Roquefort er der 29,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Roquefort. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Roquefort er 20,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Roquefort
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1450 KJ
Energi i kilokalorie 347 kcal
Fedt i alt 29,5 g
→ Mættede fedtsyrer 19,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 7,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,8 g
Kolesterol 97 mg
Kulhydrat i alt 1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 6,4 g
Vand 44,7 g (ml)

Vitaminer i Roquefort

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Roquefort, 50+. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Roquefort
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 262 RE
D-vitamin 0,289 µg
→ D3 cholecalciferol 0,289 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,752 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,752 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Roquefort
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,5 mg
B3-vitamin 1 NE
→ Niacin 5,67 mg
→ Tryptofans bidrag 4,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,73 mg
B6-vitamin 0,23 mg
B8-vitamin, Biotin 1,5 µg
B9-vitamin, Folat 70 µg
B12-vitamin 1,23 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Roquefort

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Roquefort
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 620 mg
Fosfor (P), Phosphor 380 mg
Jern (Fe) 0,14 mg
Jod (I) 9 µg
Kalium (K) 91 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom 0,25 µg
Magnesium (Mg) 30 mg
Mangan (Mn) 0,035 mg
Natrium (Na) 1470 mg
Nikkel (Ni) 1 µg
Selen (Se) 7 µg
Zink (Zn) 2,08 mg

Sukkerarter i Roquefort

Det samlede indhold af sukkerarter i Roquefort er 0,12 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Roquefort
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0,12 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Roquefort

Roquefort har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Roquefort skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Roquefort er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Roquefort Cheese, Roquefort, danish, 50 % fidm.. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Roquefort, 50+.