Ernæringsdata for Romainesalat
Energiindholdet i 100 gram Romainesalat er 16 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 69 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,2 g protein, 0,3 g fedt og 3,3 g kulhydrat.
- Protein: 1,2 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 3,3 gram
Af de 3,3 g kulhydrat er 1,2 g tilgængeligt de resterende 2,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Romainesalat er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Romainesalat . Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Romainesalat er 1,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 69 KJ |
Energi i kilokalorie | 16 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 3,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,2 g |
→ Kostfibre | 2,1 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,6 g |
Vand | 94,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Romainesalat
I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Salat, Romaine, romersk, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 130 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,072 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,067 mg |
B3-vitamin | 0,313 NE |
→ Niacin | 0,48 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,167 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,142 mg |
B6-vitamin | 0,074 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 136 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 24 mg |
Mineraler i Romainesalat
I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 33 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 30 mg |
Jern (Fe) | 0,97 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 247 mg |
Kobber (Cu) | 0,048 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 14 mg |
Mangan (Mn) | 0,155 mg |
Natrium (Na) | 8 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,23 mg |
Sukkerarter i Romainesalat
Det totale indhold af sukkerarter i Romainesalat er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Romainesalat
Romainesalat har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Romainesalat giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Romainesalat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Romainesalat Lettuce, Cos or romaine, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Salat, Romaine, romersk, rå.