Ernæringsdata for Røget torskerogn

Energiindholdet i 100 gram Røget torskerogn er 147 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 613 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 26,8 g protein, 4,2 g fedt og 0,1 g kulhydrat.

  • Protein: 26,8 gram
  • Fedt: 4,2 gram
  • Kulhydrat: 0,1 gram

Af de 0,1 g kulhydrat er 0,1 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Røget torskerogn er der 4,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Røget torskerogn. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Røget torskerogn er 26,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Røget torskerogn
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)613 KJ
Energi i kilokalorie147 kcal
Fedt i alt4,2 g
→ Mættede fedtsyrer0,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,3 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt0,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,1 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske1,9 g
Vand67 g (ml)

Vitaminer i Røget torskerogn

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Torsk, rogn, røget. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Røget torskerogn
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin8,7 RE
D-vitamin27,2 µg
→ D3 cholecalciferol27,2 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Røget torskerogn
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Røget torskerogn

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Røget torskerogn
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk8,2 mg
Fosfor (P), Phosphor453 mg
Jern (Fe)1,11 mg
Jod (I)230 µg
Kalium (K)280 mg
Kobber (Cu)0,082 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)12,8 mg
Mangan (Mn)0,128 mg
Natrium (Na)290 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)4,3 mg

Sukkerarter i Røget torskerogn

Det totale indhold af sukkerarter i Røget torskerogn er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Røget torskerogn
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Røget torskerogn

Røget torskerogn har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Røget torskerogn forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Røget torskerogn er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Røget torskerogn Cod, roe, smoked. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Torsk, rogn, røget.