Ernæringsdata for Røget torskelever

Energiindholdet i 100 gram Røget torskelever er 614 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2568 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,1 g protein, 66,6 g fedt og 1 g kulhydrat.

  • Protein: 5,1 gram
  • Fedt: 66,6 gram
  • Kulhydrat: 1 gram

Af de 1 g kulhydrat er 1 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Røget torskelever er der 66,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Røget torskelever. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Røget torskelever er 5,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Røget torskelever
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2568 KJ
Energi i kilokalorie 614 kcal
Fedt i alt 66,6 g
→ Mættede fedtsyrer 14 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 31 g
→ Flerumættede fedtsyrer 17 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,5 g
Vand 26,8 g (ml)

Vitaminer i Røget torskelever

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Torsk, lever, røget. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Røget torskelever
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 5100 RE
D-vitamin 100 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 20 a-TE
→ Alfa-tokoferol 20 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Røget torskelever
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,65 mg
B3-vitamin 2,5 NE
→ Niacin 3,25 mg
→ Tryptofans bidrag 0,75 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,64 mg
B6-vitamin 0,15 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 300 µg
B12-vitamin 22 µg
C-vitamin 4 mg

Mineraler i Røget torskelever

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Røget torskelever
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 10 mg
Fosfor (P), Phosphor 100 mg
Jern (Fe) 4 mg
Jod (I) 500 µg
Kalium (K) 130 mg
Kobber (Cu) 0,66 mg
Krom (Cr), Chrom 20,9 µg
Magnesium (Mg) 8 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 589 mg
Nikkel (Ni) 1,8 µg
Selen (Se) 63,5 µg
Zink (Zn) 1,94 mg

Sukkerarter i Røget torskelever

Det totale indhold af sukkerarter i Røget torskelever er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Røget torskelever
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Røget torskelever

Røget torskelever har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Røget torskelever skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Røget torskelever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Røget torskelever er Cod, liver, smoked. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Torsk, lever, røget.