Ernæringsdata for Røget torskefilet med skind

Energiindholdet i 100 gram Røget torskefilet med skind er 80 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 334 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19 g protein, 0,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Røget torskefilet med skind er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Røget torskefilet med skind. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Røget torskefilet med skind er 19 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Røget torskefilet med skind
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 334 KJ
Energi i kilokalorie 80 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 43 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,3 g
Vand 79,4 g (ml)

Vitaminer i Røget torskefilet med skind

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Torsk, filet, røget, med skind. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Røget torskefilet med skind
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Røget torskefilet med skind
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,05 mg
B3-vitamin 2,5 NE
→ Niacin 5,33 mg
→ Tryptofans bidrag 2,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Røget torskefilet med skind

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Røget torskefilet med skind
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 20 mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) 0,6 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Røget torskefilet med skind

Det totale indhold af sukkerarter i Røget torskefilet med skind er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Røget torskefilet med skind
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Røget torskefilet med skind

Røget torskefilet med skind har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Røget torskefilet med skind giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Røget torskefilet med skind er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Røget torskefilet med skind er Cod, fillet, smoked, with skin. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Torsk, filet, røget, med skind.