Ernæringsdata for Røget makrel

Energiindholdet i 100 gram Røget makrel er 292 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1220 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,9 g protein, 24,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,9 gram
  • Fedt: 24,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Røget makrel er der 24,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Røget makrel. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Røget makrel er 18,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Røget makrel
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1220 KJ
Energi i kilokalorie 292 kcal
Fedt i alt 24,3 g
→ Mættede fedtsyrer 5,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 9,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 6,8 g
Kolesterol 80 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,9 g
Vand 55,7 g (ml)

Vitaminer i Røget makrel

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Makrel, røget. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Røget makrel
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 53,5 RE
D-vitamin 5,2 µg
→ D3 cholecalciferol 5,2 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,6 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,6 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Røget makrel
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,14 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,35 mg
B3-vitamin 10 NE
→ Niacin 13,3 mg
→ Tryptofans bidrag 3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,52 mg
B6-vitamin 0,5 mg
B8-vitamin, Biotin 7 µg
B9-vitamin, Folat 8 µg
B12-vitamin 9,91 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Røget makrel

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Røget makrel
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 20 mg
Fosfor (P), Phosphor 267 mg
Jern (Fe) 1,1 mg
Jod (I) 46,5 µg
Kalium (K) 312 mg
Kobber (Cu) 0,09 mg
Krom (Cr), Chrom 0,684 µg
Magnesium (Mg) 29 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 384 mg
Nikkel (Ni) 0,423 µg
Selen (Se) 31,9 µg
Zink (Zn) 0,1 mg

Sukkerarter i Røget makrel

Det samlede indhold af sukkerarter i Røget makrel er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Røget makrel
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Røget makrel

Røget makrel har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Røget makrel forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Røget makrel er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Røget makrel hedder på engelsk Mackerel, smoked. Det kan være en god information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Makrel, røget.