Ernæringsdata for Rødkål på glas

Energiindholdet i 100 gram Rødkål på glas er 76 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 318 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1 g protein, 0,2 g fedt og 18,4 g kulhydrat.

  • Protein: 1 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 18,4 gram

Af de 18,4 g kulhydrat er 16,3 g tilgængeligt de overskydende 2,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Rødkål på glas er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Rødkål på glas. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Rødkål på glas er 1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Rødkål på glas
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 318 KJ
Energi i kilokalorie 76 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 18,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 16,3 g
→ Kostfibre 2,1 g
Tilsat sukker 16 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 79,3 g (ml)

Vitaminer i Rødkål på glas

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Rødkål, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Rødkål på glas
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 2,08 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,07 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,07 mg
K-vitamin 149 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Rødkål på glas
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,065 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,05 mg
B3-vitamin 0,6 NE
→ Niacin 0,733 mg
→ Tryptofans bidrag 0,133 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,324 mg
B6-vitamin 0,107 mg
B8-vitamin, Biotin 0,1 µg
B9-vitamin, Folat 35 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 20 mg

Mineraler i Rødkål på glas

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Rødkål på glas
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 39,3 mg
Fosfor (P), Phosphor 29,3 mg
Jern (Fe) 0,83 mg
Jod (I) 0,1 µg
Kalium (K) 100 mg
Kobber (Cu) 0,025 mg
Krom (Cr), Chrom 2 µg
Magnesium (Mg) 6 mg
Mangan (Mn) 0,083 mg
Natrium (Na) 300 mg
Nikkel (Ni) 3 µg
Selen (Se) 0,3 µg
Zink (Zn) 0,55 mg

Sukkerarter i Rødkål på glas

Det totale indhold af sukkerarter i Rødkål på glas er 5 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Rødkål på glas
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Rødkål på glas

Rødkål på glas har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Det betyder, at en potion Rødkål på glas giver en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Rødkål på glas er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Rødkål på glas er Cabbage, red, canned. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Rødkål, konserves.