Ernæringsdata for Rødkål på glas
Energiindholdet i 100 gram Rødkål på glas er 76 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 318 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1 g protein, 0,2 g fedt og 18,4 g kulhydrat.
- Protein: 1 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 18,4 gram
Af de 18,4 g kulhydrat er 16,3 g tilgængeligt de overskydende 2,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Rødkål på glas er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Rødkål på glas. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Rødkål på glas er 1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 318 KJ |
Energi i kilokalorie | 76 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 18,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 16,3 g |
→ Kostfibre | 2,1 g |
Tilsat sukker | 16 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 79,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Rødkål på glas
I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Rødkål, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 2,08 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,07 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,07 mg |
K-vitamin | 149 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,065 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,05 mg |
B3-vitamin | 0,6 NE |
→ Niacin | 0,733 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,133 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,324 mg |
B6-vitamin | 0,107 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,1 µg |
B9-vitamin, Folat | 35 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 20 mg |
Mineraler i Rødkål på glas
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 39,3 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 29,3 mg |
Jern (Fe) | 0,83 mg |
Jod (I) | 0,1 µg |
Kalium (K) | 100 mg |
Kobber (Cu) | 0,025 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2 µg |
Magnesium (Mg) | 6 mg |
Mangan (Mn) | 0,083 mg |
Natrium (Na) | 300 mg |
Nikkel (Ni) | 3 µg |
Selen (Se) | 0,3 µg |
Zink (Zn) | 0,55 mg |
Sukkerarter i Rødkål på glas
Det totale indhold af sukkerarter i Rødkål på glas er 5 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Rødkål på glas
Rødkål på glas har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Det betyder, at en potion Rødkål på glas giver en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Rødkål på glas er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Rødkål på glas er Cabbage, red, canned. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Rødkål, konserves.