Ernæringsdata for Rødkål på glas sukkerfri

Energiindholdet i 100 gram Rødkål på glas sukkerfri er 20 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 82 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,1 g fedt og 5,5 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 5,5 gram

Af de 5,5 g kulhydrat er 2,9 g tilgængeligt de overskydende 2,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Rødkål på glas sukkerfri er der 0,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Rødkål på glas sukkerfri. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Rødkål på glas sukkerfri er 0,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Rødkål på glas sukkerfri
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)82 KJ
Energi i kilokalorie20 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt5,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt2,9 g
→ Kostfibre2,6 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand92,8 g (ml)

Vitaminer i Rødkål på glas sukkerfri

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Rødkål, konserves, uden tilsat sukker. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Rødkål på glas sukkerfri
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin2,08 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,07 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,07 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Rødkål på glas sukkerfri
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,065 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,05 mg
B3-vitamin0,6 NE
→ Niacin0,667 mg
→ Tryptofans bidrag0,067 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,324 mg
B6-vitamin0,15 mg
B8-vitamin, Biotin0,1 µg
B9-vitamin, Folat46 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin20 mg

Mineraler i Rødkål på glas sukkerfri

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Rødkål på glas sukkerfri
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk39,3 mg
Fosfor (P), Phosphor29,3 mg
Jern (Fe)0,83 mg
Jod (I)0,1 µg
Kalium (K)100 mg
Kobber (Cu)0,025 mg
Krom (Cr), Chrom2 µg
Magnesium (Mg)6 mg
Mangan (Mn)0,083 mg
Natrium (Na)300 mg
Nikkel (Ni)3 µg
Selen (Se)0,3 µg
Zink (Zn)0,55 mg

Sukkerarter i Rødkål på glas sukkerfri

Det totale indhold af sukkerarter i Rødkål på glas sukkerfri er 5 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Rødkål på glas sukkerfri
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Rødkål på glas sukkerfri

Rødkål på glas sukkerfri har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket betyder, at en potion Rødkål på glas sukkerfri forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Rødkål på glas sukkerfri er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Rødkål på glas sukkerfri Cabbage, red, canned, sugar not added. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Rødkål, konserves, uden tilsat sukker.