Ernæringsdata for Rødkål på glas

Energiindholdet i 100 gram Rødkål på glas er 30 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 125 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,5 g protein, 0,2 g fedt og 6,5 g kulhydrat.

  • Protein: 1,5 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 6,5 gram

Af de 6,5 g kulhydrat er 4,5 g tilgængeligt de tilbageværende 2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Rødkål på glas er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Rødkål på glas. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Rødkål på glas er 1,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Rødkål på glas
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 125 KJ
Energi i kilokalorie 30 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 6,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,5 g
→ Kostfibre 2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 91,1 g (ml)

Vitaminer i Rødkål på glas

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Rødkål, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Rødkål på glas
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 2,08 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,07 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,07 mg
K-vitamin 149 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Rødkål på glas
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,065 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,05 mg
B3-vitamin 0,6 NE
→ Niacin 0,783 mg
→ Tryptofans bidrag 0,183 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,324 mg
B6-vitamin 0,15 mg
B8-vitamin, Biotin 0,1 µg
B9-vitamin, Folat 46 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 60 mg

Mineraler i Rødkål på glas

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Rødkål på glas
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 44,5 mg
Fosfor (P), Phosphor 34,1 mg
Jern (Fe) 0,45 mg
Jod (I) 0,1 µg
Kalium (K) 292 mg
Kobber (Cu) 0,031 mg
Krom (Cr), Chrom 0,5 µg
Magnesium (Mg) 14 mg
Mangan (Mn) 0,2 mg
Natrium (Na) 10 mg
Nikkel (Ni) 10 µg
Selen (Se) 1 µg
Zink (Zn) 0,19 mg

Sukkerarter i Rødkål på glas

Det totale indhold af sukkerarter i Rødkål på glas er 3,15 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Rødkål på glas
Sukkerart Mængde
Fructose 1,67 g
Glucose 1,19 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0,29 g

Glykæmisk indeks for Rødkål på glas

Rødkål på glas har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det betyder, at en potion Rødkål på glas forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Rødkål på glas er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Rødkål på glas er Cabbage, red, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Rødkål, rå.