Ernæringsdata for Rødfiskfilet

Energiindholdet i 100 gram Rødfiskfilet er 93 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 390 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,7 g protein, 1,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,7 gram
  • Fedt: 1,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Rødfiskfilet er der 1,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Rødfiskfilet. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Rødfiskfilet er 19,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Rødfiskfilet
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 390 KJ
Energi i kilokalorie 93 kcal
Fedt i alt 1,5 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 48 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,7 g
Vand 76,7 g (ml)

Vitaminer i Rødfiskfilet

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Rødfisk, lille, filet, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Rødfiskfilet
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Rødfiskfilet
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Rødfiskfilet

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Rødfiskfilet
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Rødfiskfilet

Det totale indhold af sukkerarter i Rødfiskfilet er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Rødfiskfilet
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Rødfiskfilet

Rødfiskfilet har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Rødfiskfilet skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Rødfiskfilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Rødfiskfilet hedder på engelsk Norway haddock, fillet, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Rødfisk, lille, filet, rå.