Ernæringsdata for Rødbede

Energiindholdet i 100 gram Rødbede er 51 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 213 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,7 g protein, 0,3 g fedt og 11,4 g kulhydrat.

  • Protein: 1,7 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 11,4 gram

Af de 11,4 g kulhydrat er 9,1 g tilgængeligt de resterende 2,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Rødbede er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Rødbede. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Rødbede er 1,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Rødbede
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 213 KJ
Energi i kilokalorie 51 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 11,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 9,1 g
→ Kostfibre 2,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 85,9 g (ml)

Vitaminer i Rødbede

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Rødbede, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Rødbede
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0,583 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,08 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,08 mg
K-vitamin 0,2 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Rødbede
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,025 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,045 mg
B3-vitamin 0,2 NE
→ Niacin 0,35 mg
→ Tryptofans bidrag 0,15 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,15 mg
B6-vitamin 0,05 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 91 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 8 mg

Mineraler i Rødbede

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Rødbede
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 28,1 mg
Fosfor (P), Phosphor 36,2 mg
Jern (Fe) 0,6 mg
Jod (I) 0,5 µg
Kalium (K) 330 mg
Kobber (Cu) 0,12 mg
Krom (Cr), Chrom 2,7 µg
Magnesium (Mg) 15 mg
Mangan (Mn) 0,6 mg
Natrium (Na) 43 mg
Nikkel (Ni) 3,4 µg
Selen (Se) 0,2 µg
Zink (Zn) 0,73 mg

Sukkerarter i Rødbede

Det totale indhold af sukkerarter i Rødbede er 8,97 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Rødbede
Sukkerart Mængde
Fructose 0,29 g
Glucose 0,35 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 8,33 g

Glykæmisk indeks for Rødbede

Rødbede har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Hvilket betyder, at en potion Rødbede skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Rødbede er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Rødbede hedder på engelsk Beet, red, raw. Det kan være en god information hvis du fx anvender en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Rødbede, rå.